BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

GYV, Gülen hareketine yönelik iddiaları reddetti

Onursal başkanlığını Fethullah Gülen'in yaptığı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve hükümet üyelerinin Gülen hareketi ile ilgili yaptığı son açıklamaları eleştirdi.

Abone ol

Onursal Başkanlığını Fethullah Gülen'in yaptığı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve hükümet üyelerinin Gülen hareketi ile ilgili yaptığı açıklamaları eleştirdi.

GYV’nin internet sitesinde yapılan açıklamada 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile başlayan süreçte hükümetin, “yolsuzlukların üzerine gitmesi gerekirken, bunun aksine evrensel hukukla ve demokrasi ilkeleri ile bağdaşmayan yasaları hızla çıkartarak kamuoyunun gündemini değiştirmek istediği” ifadesine yer verildi.

"Yolsuzluklar Ve Hizmet Camiasına İftiralar" başlığıyla yapılan açıklamada 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin ise “soruşturulamamış bu yolsuzluk ve hukuksuzluk iddialarının gölgesi altında yapılacağı” görüşü dile getirildi.

GYV’nın açıklamasında, Fethullah Gülen’e yönelik bir “itibar suikasti” yapıldığı söylenirken, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın, Başbakan’ın dershanelerin kapatılması üzerinden tehdit edildiği yönündeki sözlerine yanıt verdi.

Açıklamada bu konuyla ilgili olarak, “Bu kabul edilemez iddianın sahibi, iddiasını ispatla mükelleftir. Aksi halde müfteridir” denildi.

Bülent Arınç bir televizyon programında yaptığı açıklamada, Başbakan’ın kendisine “tehdit edildiğini” söylediğini belirtmişti.

'Ayrıştırıcı dil' eleştirisi

Arınç, Başbakan’ın “Ya bu dershane işinden vazgeçersiniz ya da biz sizi yıkarız. Tehdit ettiler. Dershaneler üzerinden beni, hükümetimi tehdit ettiler” dediğini söylemişti.

Bu sözleri ifade edenlerin ise “Dershaneler üzerinden Cemaate mensubiyetlerini iddia ettikleri kişiler” olduğunu belirtmişti.

GYV açıklamasında, Başbakan’ın “kullandığı bu argümanların ve ayrıştırıcı dilin; insanımızın ruh sağlığını bozduğunu, toplumsal barışı dinamitlediğini, kin ve nefret tohumları saçarak bir şiddet alt yapısı oluşturduğu” yorumunda bulundu.

Başbakan Erdoğan, aralarında eski bakan çocuklarının ve işadamlarının da gözaltına alındığı 17 Aralık’ta başlayan yolsuzluk operasyonlarının hükümete karşı bir darbe girişimi olduğunu söylüyor.

Konuşmalarında ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Fethullah Gülen’i suçlayan Erdoğan, en son Adıyaman’daki parti mitinginde CHP ve MHP'yi Gülen hareketi ile ortak hareket etmekle suçlamış ve “millet sandıkta bunun hesabını soracak ardından hukuk yoluyla da biz hesabını soracağız” demişti.

Erdoğan, Gülen hareketini devlet içerisinde "paralel bir yapı" kurmakla suçluyor.