BIST 9.981
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.428,25
HABER /  GÜNCEL

CHP'liler Erdoğan'a sopa gösterdi

Temaslarda bulunmak üzere İstanbul'a gelen ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton protesto edildi..

Abone ol

Başbakan Erdoğan ile görüşmesi öncesi ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'u protesto eden grup ile polis arasında arbede çıktı.

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi Beyoğlu İlçe Başkanlığı, Obama'nın beyzbol sopalı fotoğrafı ile hükümetin Suriye politikasını protesto etti.

Galatasaray Meydanı'nda saat 15:00'da toplanan CHP Beyoğlu İlçe Örgütü üyesi yaklaşık 50 kişi, 'Dün, çuval..! Bugün, sopa..! yarın..' Yaşasın tam bağımsız Türkiye" yazılı pankart açarak Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Grup yürüyüş sırasında, 'Tayyip Beyzbol oynasana", 'Tayyip Obama'ya one minute desene" sloganları attı.

Taksim Meydanı'na gelen grup adına CHP Beyoğlu İlçe Başkanı İnan Güney yaptığı açıklamada, "Hepimizin yakından takip ettiği üzere Türkiye olarak çok zor günler geçirmekteyiz. Bir yandan her gün içimizi acıtan, artık tahammül edemediğimiz şehit haberleri, bir yandan komşu ülkelerdeki kanlı gelişmeler. Askerlerimizin başına çuval geçirilmesiyle başlayan AKP hükümetinin Amerikan güdümündeki basiretsiz dış politikaları, bugün ne yazık ki beyzbol sopasıyla verilen mesajlarla devam etmektedir. Milli onurumuzu kıracak bu söylem ve eylemler, AKP hükümeti tarafından duyulmamakta, görülmemekte ve sineye çekilmektedir. 'Yurtta sulh cihanda sulh' esasına dayanan dış politika anlayışımıza aykırı sonuçlar veren ilkesiz, tutarsız ve hayalci varsayımlara dayanan yaklaşımlarıyla ülkemizin güvenliğini tehlikeye atan, Türkiye Cumhuriyeti'nin bugüne kadar bünyesinde barındırdığı en çapsız Dışişleri Bakanı olan Ahmet Davutoğlu'nu biran önce istifaya çağırıyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından CHPli grup, yürüyüş boyunca taşınan siyah karton üzerindeki maket beyzbol sopasını, Dolmabahçe'de Başbakanla görüşen ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a göndereceklerini söyleyerek olaysız dağıldı.

DOLMABAHÇE ÖNÜNDE OLAY

Galatasaray meydanında olay çıkmadı ama Dolmabahçe önü hayli hareketliydi. Clinton'un konvoyu, saat 14.00 sıralarında Dolmabahçe'de Başbakanlık Çalışma Ofisi'ne girerken ÖDP'li grup, Akaretler yokuşunda ortaya çıktı. Ofise ilerlemek isteyen grubun yolu polis tarafından kesildi.

İlerleyişlerine izin verilmeyen grup üyeleri polise tekme ile saldırdı. Bunun üzerine polis, gruba biber gazı ile müdahale etti. Grup ile polis arasında arbede uzun süre devam etti. Olaylar sırasında bir polis başından yaralandı. Polis, olaylar sonunda 4 göstericiyi gözaltına aldı

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN


İkinci eylem ise  Taksim Meydanı'nda gerçekleşti.  Türkçe ve İngilizce "Katil Clinton Ülkemizden Defol" yazılı pankart açan Halkın Kurtuluş Partisi üyesi yaklaşık 30 kişi, "Katil ABD Ortadoğu'dan defol" sloganları attı. "Suriye halkı yalnız değildir", "Zafer direnen Arap halkının olacak", "Yan-kee Go Home" yazılı dövizler taşıyan grup adına basın açıklamasını okuyan Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Başkanı Pınar Akbina, "Bugün dünyanın baş haydudu kanlı zalim ABD'nin Dışişleri Bakanı Hilary Clinton ülkemizde. Suriye'nin geleceğini, Esad sonrasını, maşaları, tetikçileriyle görüşmeye gelmiş. Ama biz bu ülkenin devrimcileri, yurtseverleri, demokratları, İkinci Kurtuluş Savaşçıları olarak bu insanlık düşmanına, halk düşmanına defol diyoruz" dedi. Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.