BIST 10.471
DOLAR 32,78
EURO 35,09
ALTIN 2.458,20
HABER /  POLİTİKA

CHPli vekillere biber gazı VİDEO

Polis TEKEL işçilerine müdahale etti. Destek için giden çok sayıda CHP'li de tazyikli su yedi, biber gazına maruz kaldı.

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- Tekel işçilerinin Ankara'daki eylemine yönelik polis müdahalesi sürüyor. Dün AK Parti Genel Merkezi önünden Sıhhıye'de bulunan Abdi İpekçi Parkı'na giden işçiler bugün de parktan çıkarılmak istendi. Desteğe giden CHP'li milletvekilleri ile birlikte çok sayıda kişi tazyikli su ve biber gazı ile dağıtıldı.

İşçilere destek için giden CHP'li Mustafa Özyürek, "Başbakan İnadına Demokrasi diyor. Biz orada İnadına İşkence, İnadına kötülük gördük" diye eleştirdi.

Olaydan sonra TBMM'de CHP'li miletvekilleri ile birlikte basın toplantısı yapan Cevdet Selvi, "demokrasiyi görmeye gittik. Sorun çıkmasın istedik. Bunu da oradaki polislere defalarca söyledik. Kumanya vereceğimizi, söyledik. Ama polis olumsuz davrandı. Biz müdürlerini aradık, içişleri bakanını aradık, emniyet genel müdürünü aradık. Ama Ankara'da adeta kimse yoktu. Kimseye ulaşamadık. İşçilere, sendikalarınız hükümetle oturur ve diyalogla bu işi çözerler dedik. Biz diyalog önerirken polis içlerinde tüm vekillerin de bulunduğu grubu kuşatarak, pis su, çamurlu su fışkırttı. Havuza düştü vekillerv e işçiler Ardından acımasız bir biber gazı saldırısı başladı. Ayıptır bu. u mudur demokrasi, uzlaşma kültürü. Biz Meclis'e dönerken İçişleri Bakanı aradı. Hiç bir şeyden haberi yok. Hiç bir sorumludan haberi yok." dedi.

KANUNSUZ EYLEM

Cevdet Selvi, Bihlun Tamaylıgil, Çetin Soysal, Mustafa Özyürek başta çok sayıda CHP milletvekilinin de etkilendiği polis müdahalesi, öğleden sonra meydana geldi. Polis, AK Parti genel merkezi önünden Abdi İpekçi Parkı'na gönderdiği işçilerin burada bulunmalarının da yasalara aykırı olduğunu belirterek, eyleme son verilmesini istedi. Ancak işçiler dağılmamakta direndiler. bu sırada CHP'li vekillerin de destek için alanda olmasına karşın, polis dağılmamakta ısrar eden işçilere müdahale etti.

Aralarında CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal'ın bulunduğu milletvekillerinin grubun en önünde işçilerle kol kola girdiği ve polisin bu nedenle eylemci, vekil ayırmadan müdahale ettiği ileri sürüldü.

MİLLETVEKİLLERİ DE ETKİLENDİ

İşçilerin yanında bulunan milletvekillerinin bir kısmı müdahale sırasında alandan uzaklaştırılırken, bazı milletvekilleri de polisin attığı gaz bombasından etkilendiği gözlendi. Fenalık geçiren işçiler için çok sayıda ambulans istenirken, müdahalede bulunan polislere tepki gösteren işçilerin bazılarının ağladığı görüldü. Çevre binalara ve sokaklara da etki eden biber gazında en fazla hasarı gören vekil , istanbul milletvekili Çetin Soysal oldu. Olaydan dakikalar sonra TBMM'ye gelişinde, yüzünün şiştiği, tahriş olduğu gözlenen ve gözlerinden hala yaş akan Soysal, "Bu demokrasi mücadelesi. Bunun için biber gazı da yeriz" dedi.  

TÜRK-İŞ GENEL SEKRETERİ GÖZALTINDA

Olaylar sırasında Türk-İş Genel Sekreteri ve Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel da gözaltına alındı.

Abdi İpekçi Parkı'nda polis geniş güvenlik önlemleri alırken, park çevresinden ayrılmayan işçilerin ise bekleyişi sürüyor.

VEKİLLERİN O ANLARI