BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

CHP’li vekiller olay yerinde

Soma ilçesinde, özel sektöre ait maden ocağında 1 işçinin yaşamını yitirmesi, 27 işçisinin de yaralanması ile sonuçlanan yangının ardından C...

Abone ol

Soma ilçesinde, özel sektöre ait maden ocağında 1 işçinin yaşamını yitirmesi, 27 işçisinin de yaralanması ile sonuçlanan yangının ardından CHP Milletvekilleri Hasan Ören ile Sakine Öz, bölgede incelemelerde bulundu.
Olaya ilişkin konuşan CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, bu madende meydana gelen kazaların siyaset karıştırılmasından ötürü olduğunu iddia ederek, "Yine buradaki olayın içerisine siyaset girecekse yine gelecek ay, gelecek gün, gelecek saatlerde burada olacağız demektir. Biz acılar üzerinde burada birlikte olmayalım. Siyasetin farklı desenleri, farklı yerleri, farklı renkleri vardır orada birlikte olalım ama ailelerin yaşadığı acıda birlikte olmayalım. Şimdi ölen arkadaşımızın evinde artık bir daha kurban bayramı olmayacak. Bir daha ramazan bayramı olmayacak. Bu aile her bayram bu acıyı çekecek" dedi.

"BU ÜLKE HAKKINI ARAYABİLENLERİN ÜLKESİ DEĞİL Mİ?"
CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz de, işçilerin sıkıntılarının olduğunun farkında olduklarını belirterek şöyle konuştu:
"Bizlere sıkıntılarını söyleyemiyorlar. Her seferinde sıkıntılarını aktarma çabalarında biz anlıyoruz ki bazı baskılar var. Bu ülke özgür ve hür bir ülke değil mi? Bu ülke hakkını arayabilenlerin ülkesi değil mi?"
(İHA)