BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

CHP'li vekile AK Partiden davet yağıyor!

Birgül Ayman Güler'in sözlerine bir tepki de AK Parti Gaziantep milletvekili Ali Şahin'den geldi. Şahin CHP'nin kendisine çeki düzen vermesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- CHP'li Birgül Ayman Güler'in sözleri yankılanmaya devam ediyor. "Kürtlerle Türklerin eşit olmadığını söyleyen Birgül Ayman Güler bu konuda İnternethaber'e yaptığı açıklamada sözlerinin arkasında durduğunu söyledi. AK Parti Gaziantep milletvekili Ali Şahin, hem Güler'e hem de CHP yönetimine tepki gösterdi.

İLKEL BİR DÜŞÜNCE

"Bu saate kadar Birgül Ayman Güler'den sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirten bir açıklama bekledik ama o açıklamayı yapmadığı gibi sözlerinin arkasında durdu. Bir kere şunu söylemek lazım, bizim inançlarımıza ve evrensel insan hakları hukukuna göre bu derece ilkel bir düşünceyi bir milletvekilinin bu şekilde ifade etmesi üzücüdür. Bizim inancımız her türlü etnik ayrımcılığı, her türlü ırkçılığı her leyden önce yasaklamıştır. Gerek dinimiz, gerek kültürümüz insanların birbirinden ayrılmazlığı noktasında bütün ayrımcılıklara karşı çıkmıştır. CHP'nin kendi düşüncesini yeniden gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben eminim ki CHP içerisinden de birçok arkadaşımız bu görüşün karşısındadır. Bunun yansımasını da bugün gördük, CHP Adıyaman milletvekili istifa etti. İlerleyen süreçte de bunun CHP içerisinde de bir rahatsızlık doğuracağını düşünüyorum, ortada gerçekten insan hakları bağlamında çok hassas arkadaşlar olduğunu düşünüyorum CHP açısından iyi bir görüntü olmadı bu."

İstifa eden CHP Milletvekili Salih Fırat'ın Mehmet Metiner tarafından AK Partiye davetini de değerlendiren Ali Şahin, "partimizde görmekten mutluluk duyarız" dedi.

"Bu tabi ki sayın milletvekilinin kendi vereceği bir karar. ama bizim herkese kapımız açık, bizim parti programımızı ve değerlerimizi benimsemiş herkese kapımız açıktır kendisini AK Parti içerisinde görmekten mutluluk duyarız."