BIST 9.536
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.487,78
HABER /  GÜNCEL

CHP’li vekilden şok iddia !

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, "Bugün Türkler, canlı kalkan olarak kullanılmaktalar. Terör ve şiddet artık Türkiye’nin kapılarına da...

Abone ol

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, "Bugün Türkler, canlı kalkan olarak kullanılmaktalar. Terör ve şiddet artık Türkiye’nin kapılarına dayanmıştır. Yayın yasağını kaldıralım" dedi.
CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Irak’taki olaylara değinerek, "Bugün Türkler, canlı kalkan olarak kullanılmaktalar. Terör ve şiddet artık Türkiye’nin kapılarına dayanmıştır. Hükümete ilk çağrım, yayın yasağını kaldıralım. Bir sorun yokmuş, basın yasağı konularak yok edilmiyor. Irak söz konusu olduğunda partiler üstü ortak aklı oluşturmak zorundayız. Bir an önce Meclis’te Genel görüşme yapılmalıdır. Türkmenler en zor dönemlerden birini yaşıyor. Artık mezhep gözlüğünü çıkarmanın zamanı gelmiştir. Gelin artık IŞİD’i terörü örgütü olarak ilan edelim" dedi.
Anayasa Mahkemesi’nin Balyoz kararıyla ilgili Erdemir, "Bu süreç hukukun üstünlüğüne bağlı kalınmadan, yargının bağımsızlığına dikkate alınmadan yürütülmüştür. Bu noktada ’pardon’ demek yeterli değildir. Mağdur olman birçok kişi vardır. Bu mağduriyeti Türkiye Cumhuriyeti tazmin etmek zorundadır. Hakları ve özgürlükleri ihlal edilen kişilere sadece ’pardon’ demek yalnızca ’itibarınızı iade ediyoruz’ demek yeterli değildir. Eğer burada delilleri tahrif etme yönelik veya sahte delil üretmeye yönelik çaba varsa bu da gözler önüne başka suç unsurunu göstermektedir. Savcılarımızın suçun üzerine gitmesi gerekir" şeklinde konuştu.
(İHA)