BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

CHP'li vekilden Haberal ziyareti

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklu bulunan Haberal'ı ziyaret etti.

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklu bulunan Prof. Dr. Mehmet Haberal ile Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nu tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti.

Prof. Haberal'ın yanında 1 saat kalan Soysal, ‘Bu yargı sürecinde tutukluluk içimizi acıtıyor. Ben bu durumu insan hakları ihlali olarak görüyorum” dedi.

İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde tedavi gören Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın 3 metrekarelik bir odada makinelere bağlı olduğunu ve günde 15'e yakın ilaç kullanarak hayatını devam ettirmeye çalıştığını belirten Soysal, şunları söyledi:

“Bu yargı sürecinde, tutukluluk içimizi acıtıyor. Ben İnsan Hakları Komisyonu Başkanı olarak Haberal'ın tutukluluğunun devam etmesini insan haklarının ihlali olarak görüyorum. Tutukluluk sürecindeki gözlemlerimin acısı ve utancı içerisindeyim. Haberal ile Referandum sürecini tartıştık. Referandumun yargıyı ele geçirme operasyonu olduğunu düşünüyorum. İkimiz de zamanında demokrasi için mücadele edip bedelini ödemiş insanlarız. Bu bedeli ödeyen insanların bugün bunları yaşaması iç acıtıcı. Bir korku imparatorluğu yaratmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tedavi gören Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nu ziyaret eden Soysal, “Adli Tıp Kurumu, Hilmioğlu'nun sağlık durumu ile ilgili üniversitenin verdiği raporları bile kabul etmiyor” dedi. Hilmioğlu'nun bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunduğunu belirten Soysal,“Hilmioğlu bu dönemi hastene geçirdiği halde halen savunması alınmadı. Bu büyük bir hak ihlalidir” dedi.