BIST 10.471
DOLAR 32,83
EURO 35,24
ALTIN 2.447,28
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kocaeli'nde öğrencilerin yüzü gülecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, laptop dağıtımının ikinci yılında binlerce öğrenciyi ve ailelerini güldürecek.

Abone ol

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ilköğretim 6. sınıf öğrencilerine ücretsiz dizüstü bilgisayar dağıtımını kapsayan projesi, ikinci yılında da binlerce öğrenciyi güldürecek.

Bu yıl da 26 bin 709 öğrenci ücretsiz laptop sahibi olacak.

İHALESİ YAPILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilk olan Bire Bir Öğrenme Projesi kapsamında geçen yıl ilk kez 26 bin 587 ilköğretim 6. sınıf öğrencisine ücretsiz laptop dağıtmıştı. Büyükşehir, bu yıl da 26 bin 709 öğrenciye laptop dağıtılması için düğmeye bastı. Bilgisayarların alımıyla ilgili ihale Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında gerçekleştirildi. İhaleye 3 firma katıldı. Bir firmanın teklif sunmadığı ihalede Data Teknik 11 milyon 517 bin 989, Santim Bilgisayar ise 12 milyon 740 bin 193 lira teklif verdi.

TAM DONANIMLI

Bilgisayarların işlemcileri en az atom işlemci mimarisinde, hızı ise en az 1,6 GHz olacak. 160 GB hard diske sahip olacak laptoplarda 1 GB ram bulunacak. Bilgisayarların ekran boyutları 10.1” veya 12.1 ölçülerinde olacak. Q klavye, ana karta tümleşik ağ bağlantı kartı, tümleşik ses kartı, 3 mp dâhili webcam, tümleşik hoparlör ve mikrofon bilgisayarda bulunacak diğer özellikler.

KİLİTLEME ÖZELLİĞİ

Çalınmaya ve kırılmaya karşı iki yıl sigortalı olacak bilgisayarlarda üçüncü şahıslara verilmesini engellemek için uzaktan kilitleme özelliği bulunacak. Kilitleme talimatı verilen bilgisayar internete ilk girdiği anda kullanılamaz duruma gelecek. Kilitlenen bilgisayar üçüncü şahıslar tarafından yapılan formatlama, sabit disk değişikliği, işletim sistemi değişikliği gibi durumlarda da kilitli kalacak. Bu sistem sayesinde bilgisayarlar sadece öğrencilerin tarafından kullanılabilecek.

EBEVEYN KONTROL YAZILIMI

Bilgisayarlarda ebeveyn kontrol yazılımı da bulunacak. Yazılım, öğrencinin bilgisayar ve uygulamaları kullanma ve engelleme saatlerini yönetebilecek. Öğrencinin girmemesi istenilen web sayfalarına erişimi bu program vasıtasıyla engellenebilecek.

EĞİTİMİ TEŞVİK

Diğer yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimi teşvik edici birçok çalışması bulunuyor. Bunlardan bazıları; üniversiteye giriş sınavlarında ilk yüze giren öğrencilere sıfır kilometre araba, OKS’de başarılı olan öğrencilere de bisiklet armağan edilmesi.