BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekilden Erdoğan'a çok ağır söz!

CHP Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan için öyle sözler söyledi ki kavga çıkaracak cinsten. İşte Bozkurt'un o ağır sözleri;

Abone ol

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan için olay sözler! Parti Meclis Üyesi Engin Özkoç'un da bulunduğu bilgilendirme toplantısında, Türkiye'nin 92 yıllık Cumhuriyet tarihinde, bugüne kadar pratiğinde bulunmayan bir süreç yaşadığını iddia eden CHP'li milletvekili, Erdoğan'ın rejim değişmiştir sözleriyle anayasal bir darbe yapıldığını iddia ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Saray delisi" ifadesini kulandı.

Konya Milletvekili Dr. Hüsnü Bozkurt, CHP bilgilendirme toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "sistem değişmiştir" ifadesini eleştirdi. Cumhuriyet tarihi boyunca çeşitli badireler atlattığını söyleyen Bozkurt, ilk kez Türkiye'nin bugüne kadar pratiğinde olmayan bir durumla karşı karşıya kaldığını ileri sürdü.

"DARBENİN ANAYASASI YAPILSIN İSTİYOR" 

Konuşmasında isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize'deki bir konuşmasında söylediği "sistem değişmiştir" sözlerini eleştiren Bozkurt, yeni bir darbe anayasası hazırlanmak istendiğini iddia etti. İşte Bozkurt'un Erdoğan için kullandığı o çok ağır sözler;

"92 yıllık Cumhuriyet tarihinde hiç başımıza gelmeyen bir belayla karşı karşıyayız. Pek çok farklı dönemi yaşadı Türkiye. Sakarya Meydan Muhaberesi sonra Mustafa Kemal Paşa'nın Başkomutanlık ibaresini alan bir Meclis ile de karşılaştı. Cumhuriyet'in ilk yıllarında, devrimler yapılırken, o devrimlere karşı çıkan Anadolu'da isyan ateşleri yakan hainlerle de karşılaştı. 10 yıllık Demokrat Parti iktidarında, Meclis'teki tahkikat komisyonları ile Meclis'te yargı yetkisini kullanan bir iradeyle de karşılaştı. 12 Mart ve 12 Eylül denilen faşist darbeleriyle de karşılaştı. Çok badire atlattı bu ülke.

"AKIL SAĞLIĞI TEDAVİYE MUHTAÇ SARAY DELİSİ"

İlk defa ama ilk defa 92 yıllık Cumhuriyet tarihinde ilk defa, anayasayı reddeden, anayasa rağmen rejim değişmiştir, benim yaptığım darbenin anayasası yapılsın diyen, ağzından çıkanı kulağı duymayan, akıl sağlığı beyin cerrahı olarak söylüyorum tedaviye muhtaç bir Saray delisiyle karşı karşıyayız. Arkadaşlar çok ciddi söylüyorum böyle bir pratiğimiz yok. Bu hiçbir zaman karşılaştığımız bir şey değil"