BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

CHP'li vekilden Erdoğan için olay sözler!

CHP İstanbul milletvekili Faik Tunay, "Yüzde 55 Tayyip'in 'T'sini duymak istemiyor" dedi.

Abone ol

CHP İstanbul milletvekili Faik Tunay, Türkiye'nin inanılmaz derecede kutuplaştığını belirterek "Yüzde 55 Tayyip'in 'T'sini duymak istemiyor" iddiasında bulundu.

Zaman gazetesinden Tuğba Kaplan'a konuşan Faik Tunay, "Bugün bir vatandaş olarak AK Partiye en çok kızdığım şey, ülkenin inanılmaz derecede kutuplaşması" dedi ve şöyle devam etti:

Türkiye için yapılabilecek en büyük kötülük bu. Geçmişte sağ sol çatışmasının olduğu dönemlerde dahi hiçbir liderden bu kadar nefret edilmemiş. Türkiye'de Tayyip Erdoğan'ın aldığı yüzde 43 oy var. Ama bu oyların yüzde 23'ü kemik oy yani Erdoğan ne yaparsa yapsın yine gidip AKP'ye oy verecek insanlar. Bunu kendileri de biliyor. Geriye kalan yüzde 20 yüzer gezer oylar.

Yarın öbür gün merkez sağda yeni bir oluşum olması durumunda uçup gidecek oylar. Geriye kalan yüzde 55 ise bugün Tayyip Erdoğan'ın ‘t'sini duymak istemiyor. Kim yaptı bunu? Bu muhalefet partileri de yapmadı. Erdoğan'ın eline ciddi fırsatlar geçmişti ama heba edildi. AKP adına değil de, ülkemiz adına heba edilen fırsatlara üzülüyorum. 2003 yılında daha başbakan olmayan Erdoğan bizim hedefimiz AB derken, bugün bizi kızdırmasınlar Şangay'a gireriz diyor. Bunu biz mi yaptık?