BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li üyeler yardımı reddetti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Van'a yardım yapılması gerektiğini ifade ederken, 10 CHP'li üyenin Van'a yardımı reddettiği ortaya çıktı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yılbaşında deprem bölgesi Van'a giderek, Van'a yardım yapılmasını şiddetle savunurken, İstanbul Ümraniye Belediyesi'nin CHP'li 10 Meclis Üyesi, bir aylık huzur hakkı bedellerini Vanlı depremzedelere göndermeyi kabul etmedi.

Ümraniye Belediyesi'nin AK Parti, Saadet Partisi ve Has Partili meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul ettiği Van'a yardım kararına CHP'li üyeler şiddetle karşı çıktı.

Yılbaşını deprem bölgesi Van'da geçiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremin meydana geldiği Ekim 2011'den bu yana hükümeti, gerekli yardımı yapmamakla suçluyor.

CHP'LİLER 212 TL VEREMEDİ

CHP'li Meclis üyeleri Kasım ayında 2 sefer toplandıkları için kendilerine verilen 212 TL huzur hakkını Van'a vermek istemedi.

İŞTE CHP'Lİ ÜYELERİN KARŞI ÇIKTIĞI TEKLİF

Van merkez ve Erçiş ilçesinde meydana gelen depremin ardından Ümraniye Belediyesi AK Partili meclis üyeleri Av. Enver Sedat Çakıroğlu, Hüseyin Erdoğdu ve Necmettin Birinci tarafından meclise Kasım ayındaki huzur haklarının Van'a gönderilmesi konusunda yazılı önerge verildi. Meclise sunulan teklifte şunlar yazılıydı: "Bilindiği üzere 23 Ekim 2011 Pazar günü Van merkez ve Erciş İlçesi civarında 7,2 şiddetinde bir deprem meydana gelmiş ve yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiş, binlerce vatandaşımız ise yaralanmıştır. Yurdumuzun dört bir yanından depremzedelere değişik yardımlar yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir. Bu bağlamda Ümraniye Belediyesi Meclis Üyeleri olarak Kasım Ayı meclis huzur haklarının depremzedelere bağışlanmasını teklif ediyoruz. Yüce Meclis'e arz olunur."

AK Parti'nin 30, CHP'nin 10, Saadet Partisi'nin 4 ve HAS Parti'nin 1 üye ile temsil edildiği Ümraniye Belediye Meclis'inde görüşülen Vanlı depremzedelere yardım yapılmasına CHP'li üyeler karşı çıktı.

CHP Ümraniye İlçe Başkanı Nurkal Dedetaş'ın başkanlığını yaptığı CHP Grubu, blok halinde Van'a yardım etmeme yönünde oy kullandı. CHP Grubu'nun ret oyuna karşılık AK Parti, Saadet Partisi ve Has Partili meclis üyeleri oy çokluğuyla yardım yapmayı kabul etti.

CHP'YE RAĞMEN TEKLİF KABUL EDİLDİ

Yeni Akit'in haberine göre 01.11.2011 tarihli Meclis toplantısında, Meclis üyelerinin Kasım ayı hakkı huzur ücretlerinin Vanlı depremzedelere bağışlanması kararı tutanaklara şu satırlarla yansıdı: "Yukarıdaki şekilde hazırlanmış olan, meclis üyeleri Av. Enver Sedat Çakıroğlu, Hüseyin Erdoğdu ve Necmettin Birinci'nin 01/11/2011 tarihli meclis toplantısında vermiş oldukları yazılı önerge oylanarak ek gündemin son maddesine alınmış olup, CHP Grubu'nun ret oyuna karşılık meclis toplantısına katılan tüm meclis üyelerinin evet oyu ile kabulüne, Ümraniye Belediye Meclisi'nin 5. Seçim Dönemi, 3. Seçim Yılı Kasım Ayı Meclis Toplantısının 01/11/2011 tarihli 1. birleşim, 1. oturumunda oy çokluğu ile karar verildi."