BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.403,41
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Tekin'e aklan da gel çağrısı

CHP'de tombalada vekil tartışması tarafların karşılıklı olarak istifa çağrısına neden oldu

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğindeki yeni CHP'de sular durulmuyor. Son tartışma tombaladan milletvekili tartışması. Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz arasında yürüyen tartışmada taraflar sert sözlerle birbirini istifaya davet etti.

CHP İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz, Kılıçdaroğlu liderliğindeki yeni CHP'nin politikalarını eleştirmiş ve mezhep ayrımcılığı suçlamasında bulunmuştu.

Bu sözlere CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in yanıtı çok sert oldu. Korkmaz için "Tombaladan vekil" eleştirisi getiren Tekin istifa etmesi gerektiğini söyledi.

TEKİN AKLANSIN DA GELSİN

Tekin'in bu sözleri üzerine yazılı bir açıklama yapan Korkmaz aynı sertlikte yanıt verdi. Tekin'in Yargıtay'da "resmi belgede sahtecilik" suçlamasıyla 2 yıl 6 ay hapis öngören dosyasını hatırlatan Korkmaz, "Şaibeli bir genel başkan yardımcısı partimize zarar vermektedir. Bu nedenle Gürsel Tekin’in istifa etmesi ve aklandığı takdirde yeniden partiye dönmesi gerekir" dedi.

Korkmaz'ın eleştirileri bununla sınırlı kalmadı. Tekin'in "Tombaladan vekil" sözlerine tepki gsöteren Korkmaz, "Tekin’in benim için tombaladan çıktı demesi, hem kendisinin ahlaki değer düzeyini göstermiş hem de partimize zarar vermiştir. CHP’ ye Profesörler zarar vermez. Partiyi ve partideki mevkileri kendisine çıkar sağlamak için kullananlar zarar verir” dedi.

ERGİN DE ADAY OLMAYACAK

CHP İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz'dan sonra CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin de, 12 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı.