BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.402,98
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kadir Özbek de CHP dedi

CHP'de aday adaylarının başvurusu devam ediyor. Yarın son bulacak başvurular arasında sürpriz isimler var

Abone ol

CHP'den milletvekili olmak için başvuru yapan aday adaylarının sayısı 3 bini geçti. Son başvuranlar arasında HSYK eski Başkanvekili Kadir Özbek, İstanbul eski il başkanı Berhan Şimşek gibi isimler de yar aldı. 

Ankara 1. Bölge'den başvuruda bulunan Özbek, ''Yargı bağımsızlığının yeniden kazanılması ve yargının dünkünden daha ileri gidebilmesi için yapılabilecek ne varsa ve o imkanı bulabilirsem, bu konuda çalışmalar yapacağım'' dedi.

Şimşek de İstanbul'dan aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu belirterek, aday adaylığının parti ve ülke için hayırlı olması temennisinde bulundu.

CHP'nin iktidarı hedeflediğini belirten Şimşek, ''9 yıldır yorgun bir iktidar var. İktidarın yorgun olduğunu ve her anlamda doyduğunu düşünüyorum. Biz halktan görev bekliyoruz'' dedi.

YILMAZ GÜNEY'İN KARDEŞİ DE ADAY

Öte yandan, dün aday adaylığı başvurusunda bulunan Yılmaz Güney'in kızkardeşi Güzide Sayıl'ın ardından bugün de Güney'in erkek kardeşi Yaşar Pütün aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Pütün, geçen yıl mayıs ayında yapılan kurultayın ardından CHP'de büyük bir değişim yaşandığını gördüğünü ve bu yönde bir tercihte bulunduğunu söyledi.

Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü, İstanbul Şehit Anaları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Pakize Alp Akbaba, MESAM Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Demir ile gazeteciler Hulki Cevizoğlu, Cem Seymen, Osman Yazıcı ve Ali Öztunç da adaylık başvurusu yaptı.

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Süheyl Batum ve Alaaddin Yüksel'in başvuru dosyalarının da teslim edildiği öğrenildi.