BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Tekin'den Erdoğan'a tuhaf teklif

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, siyasi gündeme ilişkin ilginç açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan'a ise öyle bir teklifte bulundu ki...

Abone ol

İNTERNETHABER- Gazeteci Oktay Ekşi'nin CHP'ye üye olmasını eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'den ilginç bir yanıt geldi. "İsteyen herkes CHP'ye üye olabilir" diyen Tekin, Başbakan Erdoğan'a "İstiyorsan seni de üye yapabiliriz" diye seslendi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Başbakan Erdoğan’ın ucube olarak nitelendirdiği Kars’taki İnsanlık Anıtı’na Karşıyaka Belediyesi’nin sahip çıkması üzerine, “Alsınlar uygun yerlerine yerleştirsinler” sözüne tepki gösterdi.

Bu üslubun Başbakan’a yakışmadığını söyleyen Tekin, “İvedilikle doktora gitmeli. Şu üslup mahallede bir çocuk söylese kavga çıkarır” dedi.

Tekin aile sigortası kapsamında 2.5 milyon haneye verilecek 600 TL maaşın da kaynağını açıkladı.

Tekin, CNN Türk ve Habertürk'te katıldığı iki ayrı programda gündemdeki tartışmalı konuları değerlendirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın Kılıçdaroğlu için “Kamera kazası” yorumunu sert dille eleştiren Tekin şunları söyledi:

Başbakan'a tuhaf teklif!
Gazeteci Oktay Ekşi'nin CHP'ye üye olmasını eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'den ilginç bir yanıt geldi. "İsteyen herkes CHP'ye üye olabilir" diyen Tekin, Başbakan Erdoğan'a "İstiyorsan seni de üye yapabiliriz" diye seslendi. 

CHP'nin seçim öncesi kamuoyu tarafından tanınan birçok ismi milletvekili adayı yapacağı yönündeki haberleri değerlendiren Tekin, açık açık isim vermekten çekindi. Tekin, "Öncelikle illerde bölge insanının güvenini kazanan kişiler belirlenecek. Sporculardan sanatçılara herkese partimizin kapısı açık" dedi. Başbakan Erdoğan'ın geçen hafta söylediği, "Milletvekillerinin, bakanların ailelerine köşesinde haraketler yağdıran birine rozet taktılar" diye eleştirdiği CHP'nin Oktay Ekşi hamlesinin hatırlatılması üzerine ise Tekin, Başbakan'a CHP'ye üye ol! çağrısında bulundu.

“Kılıçdaroğlu bu partinin insanı. Sen nereden geldin nereye gittin. Kaç parti değiştirdin. Bugün hangi noktadasın. Kültür bakanı CHP’de olsaydı, karşılık vermez miydi? Şimdi karşılık veremiyorsun.”

Kendisi de Karslı olan Tekin heykel tartışmalarına da tepki gösterdi. Heykelin yıkılacağı açıklamasından sonra heykele talip olan Karşıyaka Belediyesi’ne yönelik Başbakan Erdoğan’ın, “Buyursun alsın. Onlar daha uygun, müsait bir yer bulabilirler oraya yerleştirsinler, oraya inşa etsinler” sözlerine ateş püsküren Tekin, “Başbakan ivedilikle doktora gitmeli. Şu üslup mahallede çocuk birine söylese kavga çıkar. Ayıpladığım için cevap da vermek istemiyorum” dedi.

KARS PARİS Mİ OLDU?

Kars’ın Milli Gelir’den bin doların altında pay aldığını, ilin asıl probleminin işsizlik yoksulluk olduğunu anlatan Tekin, “Bir tek baca tütmüyor. İnsanların açlıktan heykelleri çıkmış. Siyasetçiler, medya heykeli tartışıyor. Kars Paris olsa anlarım sorunsuz bir şehir olsa tamam. Bu kent yoksullukla cebelleşiyor. Başbakan sanki bütün sorular çözülmüş kültürel sorunlarımız kalmış gibi bir hava yaratıyor" dedi.

600 TL MAAŞIN KAYNAĞI

Tekin’e aile sigortası kapsamında 2.5 milyon haneye verilmesi planlanan 600 TL maaşın kaynağının da ne olacağı soruldu. Tekin bunun kaynağının farklı kalemlerde yapılan devlet yardımları olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Şu anda bu yardımları yapan 17 kurum var. 18.5 trilyon harcanıyor. Bu paranın yüzde 50’si vatandaşın cebine yüzde 50’si yandaş vatandaşın cebine giriyor. 2.5 milyon haneye bu parayı vermek için 5 trilyon lazım. Bunu nasıl bulacağız. Devlet olarak 17.5 trilyonu dağıtıyorsun. Belediye şirketlerinin dağıttı yardımlar var. Bu paralar çarçur edilen paralar. Çarçur edilen parayı çarçur etmeyelim vatandaş cebine koyalım. Verelim ihtiyacını istediği yerden alsın. Kaynak burada. Bu sistem ile vatandaşların ihtiyaçları da kaymakamların milletvekillerinin belediye başkanlarının iki dudağı arasında kalmayacak.”

Peki CHP'nin hesabı tutarsa ailelere ne kadar yardım yapılacak? Gürsel Tekin bu soruya, "Her ailenin cebine 6 bin lira girmesi gerekiyor. Bizim 2,5 milyon haneye bu parayı vermemiz için 5 trilyon bulmamız gerekiyor. Devletin resmi kaynakları burada 3-4 milyon vatandaşı için bulamayacaksa vay Türkiye'nin haline" yanıtını verdi.

ANKETLERE İNANMIYORUM

CHP'li Tekin, son günlerde birbiri ardına yayımlanan ve iktidarın oy oranının yüzde 48'lerde gösteren anketlerin gerçekleri yansıtmadığını söyledi:

"Anket sonuçları çok doğru değil. Daha önce CHP için yüzde 18-20 oy öngören anketlerin yanılacağını söylemiştim. CHP yüzde 38 oy aldı. Bütün bunlar, bu anket sonuçları özellikle Başbakan'ın baskısı anlayışının bir ürünüdür. Türkiye'de normal siyaset konuşulmuyor. Bu nedenle anketleri çok ciddiye almıyoruz."

MİSKETİMİ ALDIM GİDİYORUM

Galatasaray'ın yeni stadında Başbakan Erdoğan'a yönelik protestonun demokratik bir ülkede normal karşılanması gerektiğini söyleyen Tekin, "Tahammülsüzlük fasizmle yönetilen ülkelerde olur" dedi. 

"Demokratik ülkelerde vatandaş istediği yerde, istediği tepkiyi gösterir. Tahammülsüzlük sadece faşizmle yönetilen ülkelerde olur. Tepki gösterdi diye kaset kayıtlarını isteyip insanları fişleyemezsiniz.  Bu tepkilere siyasetçinin anlayış göstermesi lazım. Şimdi Başbakan 'daha sözleşmeyi imzalamadık' diyerek GS'li yönetimi tehdit ediyor. Misket oynayan çocuk gibi, hoşlanmayınca misketi alıp gitmek olur mu?"