BIST 9.878
DOLAR 32,54
EURO 34,96
ALTIN 2.456,28
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Tekin'den AK Parti'ye açık davet

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin Ak Parti'ye 12 Eylül'ü beraber silelim çağrısında bulundu...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "CHP olarak biz AKP'ye diyoruz ki gelin parlamentoda sayısal çoğunluklarımız var Kenan Evren döneminde gelen bütün yasaları değiştirelim" dedi.

Tekin, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Malatya Günleri etkinliğine katıldı. Stantları gezen Tekin, ikram edilen yöresel ürünlerin de tadına baktı.

Büyük kentlerde insanların buluşma imkanlarının zorlaştığına dikkati çeken Tekin, bu tür etkinliklerin ise vatandaşların bir araya gelmesine vesile olduğunu söyledi.

Tekin, bir gazetecinin 28 Şubat soruşturması ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün tanıttığı "Darbe Temizliği İçin CHP'den Demokrasi" kitapçığına ilişkin görüşlerini sorması üzerine ise şunları kaydetti:

"Sayın Genel Başkanımız çok somut bir şekilde ifade etti. Elbette bütün darbelerle hesaplaşılsın, sadece 28 Şubat, 12 Eylül değil. Türkiye'de demokratik bir zeminin oturabilmesi için gayrihukuki, hukuki olmayan ne varsa hesaplaşılsın. Ama bir taraftan bunla hesaplaşırken, bir taraftan da 12 Eylül döneminin yaratmış olduğu bütün yasaların üstünde oturacaksınız, bu çok ciddi bir çelişki. Bu çelişkileri ortadan kaldırmamız gerekiyor.CHP olarak biz AKP'ye çağrı yapıyoruz. Diyoruz ki gelin parlamentoda sayısal çoğunluklarımız var Kenan Evren döneminde gelen bütün yasaları değiştirelim. Daha demokratik bir hukuk sistemi gelsin. Siyasi Partiler Yasası değişsin, YÖK'ü değiştirelim. Bunları değiştirmeyip, öbür türlü davrandığınız da haklı olarak akla şu gelir, 'bir intikam duygusu' Bir intikam duygusuyla demokrasiyi yaratamayız. Bizim CHP olarak talebimiz hukuki zemin işlesin, ama öbür türlü parlamentonun yapması gereken işler var, parlamentoda 12 Eylül döneminde gelen bütün antidemokratik yasaları kaldıralım istiyoruz."