BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li İnce'den Erdoğan'a jet cevap

Erdoğan, CHP için kumsallar partisi dedi ancak cevap geçikmedi. İnce'ye göre AK Parti bakın nerede kuruldu...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’da yaptığı konuşmada, “CHP için ne diyorlar; ‘kumsallar partisi’ diyorlar. Kumsalların partisi CHP şu anda zaten kumsaldalar” sözüne CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Kumsallardan çıktık, ilerliyoruz, merak etmesin. CHP, AKP gibi kurulmadı. İşadamlarının, müteahhitlerin bürolarında kurulmadı bizim parti” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’da yaptığı konuşmayı değerlendirdi. Diyarbakır’da yaptığı konuşmada hapisteki günlerini anlatan Başbakan’a, İnce, “Başbakan hapse niye düştüğünü de anlatsaydı keşke. Halkı kin ve nefrete sürüklediği doğru mu, mahkeme kararı bu. Demokrasi bir araçtır diyen kim” diye tepki gösterdi.

“İŞADAMLARIN BÜROSUNDA KURULMADI CHP”

Başbakan’ın, “Kumsalların partisi CHP şu anda zaten kumsaldalar” sözüne de İnce, şu yanıtı verdi:

“Kumsallardan çıktık ilerliyoruz, merak etmesin. 2002’de dokunulmazlıkları kaldırın deyip, 2010’da ‘ben böyle bir şey demedim’ diyen kim? Oferle görüşmedim deyip, öğleden sonra görüştüm diyen kim? CHP, İçişleri Bakanlığı’na dilekçe verilerek kurulmuş bir parti değildir. CHP, AKP gibi kurulmadı. CHP kurulduğunda Cumhuriyet yoktu. İşadamlarının, müteahhitlerin bürolarında kurulmadı bizim parti."