BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.410,78
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li İnce'den Erdoğan'a ağır yanıt!

CHP ile AK Parti arasında ipler iyice gerildi. Erdoğan'ın Dersim sözüne CHP'li İnce'nin yanıtı çok ağır oldu.

Abone ol

Dersim'i İsmet İnönü'nün bombalattığını iddia eden Başbakan Erdoğan’a yanıt veren CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, “Be insafsız, be vicdansız, be tarih bilmez, be vefasız. İsmet Paşa olmasaydı sen Güneysu’da çayların dibindeki otları topluyordun” dedi.

İSMET PAŞA OLMASAYDI SEN BAŞBAKAN OLAMAZDIN

Yalova’nın Çiftlikköy İlçesi’nde referandum çalışmaları kapsamında partisinin düzenlediği toplantıda konuşan Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan’ın referandum mitinglerindeki konuşmalarını eleştirdi. Başbakanın dönüp dolaşıp İsmet Paşa’ya sataştığını söyleyen İnce, “Başbakan dönüyor dolaşıyor 1930’lu yıllara geliyor. Asıl derdi Atatürk’e sataşmak, laf söylemek fakat direkt söylerse olmayacak. İsmet Paşa üzerinden Atatürk’e gönderme yapıyor. İsmet Paşa olmasaydı sen başbakan olabilir miydin, bu ülkede çok partili yaşam olur muydu? Demokrasi olur muydu?” dedi.

KAYIKÇININ OĞLUYDUN KASIMPAŞA'DA

Başbakan Erdoğan'ın “İsmet Paşa Cumhurbaşkanıydı. Dersim'i CHP bombaladı” sözlerini eleştiren Muharrem İnce, şunları söyledi:

“Be insafsız, be vicdansız, be tarih bilmez, be vefasız. Sen bir kayıkçının oğluydun Kasımpaşa’da. Bu ülkeye çok partili yaşamı getirmeseydi İsmet Paşa, sen kürekleri çekiyordun hala. Güneysu’da çayların dibindeki otları topluyordun. Bak başbakan oldun. Kayseri’de tayyare fabrikasında ustabaşının oğlu Cumhurbaşkanı oldu. Elmalık’tan kamyon şoförünün oğlu milletvekili oldu. Atatürk, İsmet Paşa ve cumhuriyetin kuruluş felsefesine bu kadar saldırmalarını anlayamıyorum doğrusu.”

Muharrem İnce, 1973 yılının mayıs ayında İsmet İnönü'nün kendi köyü Elmalık'a geldiğini belirterek şöyle dedi:

“O zaman İsmet İnönü’nün yanında bir kız çocuğu vardı. Bizim köylerin çocukları gibi giyinmemişti. Onun ayakkabıları daha güzeldi. Aradan 30 yıl geçti o çoban çocuk milletvekilli oldu şimdi. O İsmet Paşa’nın yanında duran küçük kız çocuğu da milletvekili oldu. O kız çocuğu kimdi biliyor musunuz, İsmet Paşa’nın torunu Ayşe Gülsüm Bilgehan’dı. İşte ben Atatürk’ü, İsmet Paşa’yı bu yüzden çok seviyorum. Cumhurbaşkanı’nın torununa da çobanın çocuğuna da aynı şansı sağladı. Demokrasi ve İsmet Paşa sayesinde milletvekili oldum ben.”