BIST 9.992
DOLAR 32,36
EURO 34,71
ALTIN 2.434,46
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Haluk Koç sel bölgesini gezdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Samsun'un Atakum ilçesindeki sel bölgesinde incelemelerde bulundu.

Abone ol

İlk olarak Atakum Belediye Başkanı Metin Burma'yı ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, daha sonra Atakum ilçesindeki selden zarar gören esnafları ziyaret etti.

Atakum ilçesindeki sel felaketini değerlendiren Koç, "Samsun'da peş peşe yaşanan sel felaketlerinin oluşturduğu tahribatı yerinde görüyoruz. Uzun yıllardır uyarılmasına rağmen ana konularda sorumluluğu olan makamlar 2004 yılına kadar DSİ, 2004 yılından sonra da Büyükşehir Belediyesi maalesef Atakum ilçesindeki 20 kadar derenin kalıcı bir ıslahını sağlayamadıkları için biraz olağanın üzerinde yağmur yağdığında Atakum ilçesinde bu sahneleri yaşıyoruz. Burada aklın, bilimin ve mantığın gösterdiği doğruları yapmamakta direnen bir uygulama anlayışı var. Bu son olsun diliyoruz. Yurttaşlarımıza geçmiş olsun ziyaretleri yapıyoruz. Zararların mutlaka tazmin edilmesi gerekiyor. Atakum Belediyesi bir ilçe belediyesidir. Daha önce Canik ilçesinde yaşanan sel felaketinde hükümetimizin valilik emrine belli bir miktar yardım yaptığını biliyoruz. Bu yardım illa can kayıplı bir sel felaketi dolayısıyla mı yapılıyor? Atakum'un bugün ciddi bir şekilde katkıya ihtiyacı var. Bunu da buradan yetkililere iletmek istiyoruz. Burada orta çaplıda olsa bir afet yaşanmıştır. Tek farkı can kaybı olmamasıdır. Kendi imkanlarıyla her dükkanın, her evin bodrumun ve caddeler ile sokakların temizlenmesi için elinden geleni belediyemiz yapıyor. Ama burada mutlaka merkezi idarenin ayırdığı fonlardan bu gibi durumlarda kullanması gereken fonlardan Samsun'un Atakum ilçesine pay vermesi gerekiyor" dedi.

Sel felaketi sonrası belediyeye evlerini su basan 911 kişinin müracaat ettiğini söyleyen Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "911 kişinin içlerinde ayrı yer için defalarca müracaat edenler tespit edildi. Bizim tespitlerimize göre 450 - 500 civarında ev, bodrum kat, iş yerlerini su bastı. İlk olarak 70 ev kadar içinde oturulan bodrum katların sorunlarını çözdük ve temizledik. 35 kadar iş yeri tespit edebildik. Geri kalanlarda burada bodrum katlardır. Düzlük bölgedeki bütün bodrum katlara sel suları girdi" diye konuştu.
Esnaf ziyaretine CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan ve CHP İl Başkanı Mehmet Atalay da katıldı.