BIST 10.097
DOLAR 32,33
EURO 34,77
ALTIN 2.412,29
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Gürsel Tekin'den 2 büyük iddia

Erken seçim imasında bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı 2014’teki yerel seçimlerde ise partisinin büyük başarı elde edeceğini ileri sürdü

Abone ol

Genel seçimler öncesi AK Parti ile oy farkının bire indiğini söyleyerek gündeme oturan Gürsel Tekin, iddiasını bu kez yerel seçimlere taşıdı.

Vatan Ankara Bürosu'nu yaptığı ziyarette konuşan Tekin, gündemi değerlendirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, AK Parti’nin Anayasa çalışmalarına destek vermek için partisinin şartlarını açıkladı. 

ANAYASA İÇİN ŞARTLAR

Tekin, yeni Anayasa’da basın özgürlüğüne geniş yer verilmesi, YÖK’ün kaldırılıp özerk üniversite yapısına geçilmesi ve bağımsız yargı sisteminin uluslararası standartlarda kurulması durumunda “evet” diyeceklerini söyledi. Tekin ayrıca Siyasi Partiler Kanunu'nun değişmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

YEREL SEÇİMDE SÜRPRİZ BEKLİYORUM

İki iddialı öngörüsünü dile getiren Tekin, “Ben parlamentonun uzun süre gidip gitmeyeceğinden kuşkuluyum. Ciddi sorunlar var, bu parlamento üstesinden gelemeyecek bence” diyerek erken seçim imasında bulundu. Tekin, 2014’te yapılacak yerel seçim için de “Yerel seçimde sürpriz bekliyorum, CHP beklenenden daha iyi sonuç alacak” diyerek iddialı çıkış yaptı.