BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

CHP'li Bozkurt'un dedesiyle ilgili sarsıcı iddia Eroğlu açıkladı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, referandumda 'evet' verecekleri denize dökmekle tehdit eden CHP'li Bozkurt'un dedesini hatırlattı.

Abone ol

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un "Evet diyenleri İzmir'den denize dökeceğiz" ifadelerine ilişkin, "Dedesi Mahmut Esat Bozkurt nasıl bir önerge vermiş biliyor musunuz Meclise? 'Bizim resmi dinimiz Hıristiyanlık olsun' diye... Bunlar 'hayır' diyor ve onun torunu da 'evetçileri' denize dökmek istiyor." dedi.

Kent merkezindeki Derya Konferans Salonu'nda, esnaf odalarının üyeleriyle kahvaltıda bir araya gelen Eroğlu, eleştirilerin odağındaki Bozkurt'u hedef aldı.

CHP MİLLETVEKİLİNİN SÖZLERİ

Konuşmasında CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un sözlerine tepki gösteren Veysel Eroğlu, şunları kaydetti:

"Hayırcılar o kadar hırçınlaştıki; bakın bir densiz, 'evet diyenleri İzmir'de denize dökeceğiz' diyor. Ya İzmir'de düşmanı denize döken Afyonkarahisarlılardır. 25'i 26 Ağustos'a bağlayan gece kahraman ordumuz, aziz Atatürkle birlikte Şuhut'tan Kocatepe'ye yürüdü. 26 Ağustos sabahı, 'ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir' diyerek top atışlarıyla büyük taarruz başladı. 9 Eylül'de de düşmanı denize döktük. Bu insanlara baktığımız zaman hayret ettim. Dedesi Mahmut Esat  Bozkurt nasıl bir önerge vermiş biliyor musunuz Meclise? 'Bizim resmi dinimiz Hristiyanlık olsun' diye... Bunlar 'hayır' diyor ve onun torunu da 'evetçileri' denize dökmek istiyor. 200 bin kişiyle İzmir'deydik. Cumhurbaşkanımız, başbakanımız oradaydı. 200 bin İzmirli dün onlara gereken cevabı İzmir'de verdi. 'Hayırcıların' safında olan kardeşlerim; mesele A, B ve C takımı değil. Galatasaray, Fenerbahçe Afjet Afyonspor meselesi değil. Bu mesele artık milli takım meselesi. Hep birlikte milli takımı tutacağız."

CHP'li Hüsnü Bozkurt'a 'denize dök hadi bizi' tepkisi

CHP'li Hüsnü Bozkurt'un FETÖ'cü danışmanı!