BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 34,99
ALTIN 2.513,14
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

CHP'den YÖK Başkanına LYS tepkisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, LYS'da kopya iddialarına sert çıktı

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, ''Sınava girecek çocukların umudunu karartmaya, onların anne babalarının, velilerinin emeklerini hiç edecek çirkin tezgahlar peşinde koşmaya kimsenin hakkı olmadığını'' belirtti.

Altay, yazılı açıklamasında, ''YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın, bugün bir gazetede yer alan 'LYS Bombası' haberiyle ilgili olarak, 'Sorular bizim bilmediğimiz yöntemlerle de dışarıya çıkarılabilir' demesinin gerçekten çok korkutucu, korkutucu olduğu kadar da düşündürücü ve üzücü'' olduğunu ifade etti.

Bu sözlerin, daha önceki şifre ve kopya iddialarına da haklılık kazandırdığını iddia eden Altay, açıklamasında şunları kaydetti:

''Devletin çok üst düzey bir görevlisinin 'sınav soruları çalınacak ve bir AKP milletvekilinin e-mail adresinden dağıtılacak' diye ihbarda bulunması somut bazı girişim ve hazırlıklar olduğunu göstermektedir. Bunu bir üst düzey görevli ihbar etmiştir. Peki, daha önce ihbar edilmeyen bazı kopyalamalar, şifrelemeler, soru çalıp sızdırmalar olmuş mudur?

Bu koşullarda, 'hayır olmamıştır' demek mümkün müdür? Sınava girecek çocuklarımızın umudunu karartmaya, onların anne babalarının, velilerinin emeklerini hiç edecek çirkin tezgahlar peşinde koşmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu bir suçtur. Bu sınavların sorumlusunun ısrarla görevde tutulması da hem suça iştirak hem de sınavlarla ilgili endişeleri, başka şifreli, kopyalı sınavlar olduğu iddialarını güçlendirmektedir.

Bu koşullarda yapılacak sınav güven verici olamaz. Öte yandan, YÖK Başkanı'nın ağzından sınav sorularının çalınabileceğinin açıklanması, sınava girecek öğrencilerin umutlarıyla oynamaktır. Bu, LYS'ye girecek öğrencileri şimdiden başarısızlığa mahkum etmektir. Bu koşullarda sınav yapmadan önce, ihbar sahibi üst düzey yetkili açıklanmalı ve bildikleri yargıya taşınmalıdır. Ayrıca şaibesiz sınav yapamayan ÖSYM'nin Başkanı hiç zaman kaybetmeden görevinden alınarak, yargılanmalıdır.''