BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.446,16
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den tarihte yapılmayanı yaptı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki fezlekeyi Meclis tarihinde görülmemiş bir yöntemle protesto etti

Abone ol

CHP'li milletvekilleri dokunulmazlıklarının kaldırılmasını içeren dilekçeyi vermek üzere toplu olarak ve alkışlarla Meclis basın giriş kapısından TBMM Başkanlığı'na kadar yürüdü. CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, TBMM'ye üzerinde “Dokun bana” yazılı bir tişörtle geldi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

CHP milletvekilleri, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında düzenlenen fezlekeyi protesto etmek amacıyla, ''dokunulmazlıklarının kaldırılması'' istemini içeren dilekçelerini TBMM Başkanlığına sundu.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, basın giriş kapısı önünde çok sayıda CHP milletvekilinin katılımıyla açıklama yaptı.

FRANSIZ DEVRİMİNE GÖNDERME

Hamzaçebi, insanlık tarihinin aynı zamanda hak ve özgürlüklerin de tarihi olduğunu belirtti. İnsanların bugün sahip oldukları temel hak ve özgürlüklerin anayasal güvenceye kavuşturulmasının zorlu bir sürecin sonucu olduğunu ifade eden Hamzaçebi, ''Fransız Devrimi sonrasında yayınlanan, 1789 tarihli Fransız İnsan Yurttaş Hakları Bildirgesi, insan ve hak özgürlüklerinin bildirgesi olarak isimlendirilir. Bu bildirge, insan ve hak özgürlüklere önem veren tüm ülkelerin anayasalarında yer almaktadır'' diye konuştu.

YIKILIP GİDECEKTİR
 
''Türkiye'de meşruiyet sorunu olan bir hükümet vardır'' ifadesini kullanan Hamzaçebi, ''Ülkede varılan son aşamanın, CHP'nin susturulması aşaması olduğunu'' öne sürdü. Hiç kimsenin CHP'yi susturmayı başaramayacağını belirten Hamzaçebi, şöyle konuştu:

"Bu nedenle dokunulmazlıklarımızın kaldırılmasına ilişkin olarak tüm milletvekillerimizin CHP Grup Başkanvekilliğine ulaştırdıkları dilekçeyi TBMM Başkanı'na sunacağız. Biz de dokunulmazlıklarımızın kaldırılmasını talep ediyoruz. Hiç kimse CHP'yi, Türkiye'yi, milletimizi, susturamayacaktır. Halka dayanmayan, meşru olmayan yönetimler mutlaka demokratik yollardan yıkılıp gidecektir.'' 

FEZLEKELERİNİZLE GELİN

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan da ''yargıyı etkileyenler kimlerdir, açın, bakın görürsünüz'' dedi. Tarhan, konuşmasına şöyle devam etti: ''AKP'liler, siz yargıyı etkilemeye teşebbüs etmiyorsunuz. Doğrudan, bizatihi siz etkiliyorsunuz. Eğer bir adil yargılama türü kaldıysa, dönün Adalet Bakanı'na, Başbakan'a bakın. Neler söylediklerini Google'a yazdığınızda tek tek göreceksiniz. Bu ülkede ince ayar tezgahcıbaşıların kimin yanlarında oturduğunu lütfen dikkatle izleyin. Fezlekelerinizle gelin üzerimize ki 135'in hakkı nasıl verilirmiş gösterelim size.''

MECLİS BAHÇESİNDE YÜRÜDÜLER

TBMM Başkanlığı önüne gelindiğinde CHP Grup başkanvekilleri Hamzaçebi ile Tarhan, dilekçeleri vermek için TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in makamına girdi. Hamzaçebi, Çiçek'in makamından çıkışta yaptığı açıklamada, CHP'li 132 milletvekillinin dokunulmazlıklarının kaldırılması taleplerini içeren dilekçeleri Çiçek'e takdim ettiklerini söyledi. 

ÇİÇEK DİLEKÇELERİ KOMİSYONA HAVALE EDECEK

Çiçek'in, dilekçeleri ilgili komisyona havale edeceklerini söylediğini aktaran Hamzaçebi, ''Gereğini ilgili komisyon takdir edecektir. Sayın Çiçek, CHP'nin tepkisini demokratik ölçüler içerisinde, normal bulduğunu ifade etti. Grubumuzun hassasiyetlerini kendileri anlayışla karşıladılar'' diye konuştu. 

BARDAK SUDA FIRTINA KOPARIYORLAR ELEŞTİRİSİNE CEVAP

Bir gazetecinin, ''Sayın Mustafa Elitaş, geçerken sizi gördü burada, 'bir bardak suda fırtına koparıyorlar. Bizim Genel Başkanımızın da fezlekesi var' dedi'' sözleri üzerine Hamzaçebi, ''Elitaş'a şunu sormak isterim acaba Adalet ve Kalkınma Partisinin bakanları hakkında görevleri nedeniyle iktidarları nedeniyle herhangi bir fezleke düzenleşmiş midir? Eğer bağımsız yargı varsa bakanlar hakkında da birçok iddialar var. Bizzat Sayın Başbakan'ın yargıya yönelik cümleleri vardır ama hiçbir savcı harekete geçmek cesaretini gösterememiştir'' diye konuştu.

Emine Ülker Tarhan da gazetecilere hitaben, ''Sayın Elitaş'a iletin lütfen, İstanbul'da çöreklendirdikleri Beşiktaş dukalığı AKP milletvekillerine bulaştığında kendisiyle bir tekrar konuşalım'' dedi. 

PAVEY'DEN "DOKUN BANA" TİŞÖRTÜ

Bazı CHP milletvekilleri, bekleme sırasında, ''Bağımsız yargı istiyoruz'', ''Bağımsız adalet istiyoruz' şeklinde slogan attı. CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'in de basın açıklamasına, ''Dokun bana'' yazılı bir tişörtle geldiği görüldü.

2 VEKİL HARİÇ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dokunulmazlığını kaldırmak için dün Meclis Başkanlığına başvurmuştu. Bugün de cezaevindeki bulunan 2 milletvekili dışında CHP'li 132 milletvekilinin dilekçesi, TBMM Başkanlığına verildi. CHP'li milletvekillerinin Meclis yerleşkesinde alkışlarla yaptığı yürüyüşün Meclis tarihinde bir ilk olduğuna dikkat çekildi.