BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.435,47
HABER /  GÜNCEL

CHP'den sürpriz isimler

CHP sürprizlerine Ankara'da da devam ederek Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu'yu düşünüyor

Abone ol

CHP, büyükşehir adaylarını belirlemek için düğmeye basıyor. İstanbul için Kemal Derviş'e yakınlığıyla bilinen eski YDH Lideri Cem Boyner'in ismi geçiyor. CHP, Ankara'ya da Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu'yu düşünüyor.

ANKARA ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarını belirlemek için AKP'nin adımlarını da izleyen CHP yönetimi, bu hafta adayları kesinleştirmek için harekete geçiyor. Bir grup akademisyen ve işadamıyla birlikte kurduğu Yeni Demokrasi Haraketi seçimlerden hezimetle ayrılınca politikaya küsen işadamı Cem Boyner'in adı İstanbul Büyükşehir adayları arasında geçiyor.

Ankara ve İstanbul başta olmak üzere çok sayıda merkez ilçede geçen hafta sonunda belediye meclis üyelikleri için partililerin katılımıyla eğilim yoklamaları yapılmıştı. Bunlardan çıkan sonuçlara göre yarın toplanacak Merkez Yönetim Kurulu'nda Ankara ve İstanbul'daki önemli ilçelerde belediye başkanı adaylarının da belirlenmesi bekleniyor.

CHP'de Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için, CHP TBMM Grup Başkanvekili Haluk Koç, Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş ile Şehir Plancısı ve eski TMMOB Başkanı Bülent Tanık'ın adları konuşuluyor.

CHP yönetiminin, Ankara Büyükşehir için, öldürülen gazeteci Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu'yu da değerlendirdiği öğrenildi. Üst düzey bir CHP yöneticisi, Mumcu'nun aday gösterilmesi için yoğun öneri aldıkladını belirterek, ‘‘Güldal Hanım çok önemli bir isim. Adaylığı Türkiye genelinde olumlu etki yapabilir’’ dedi.

KARAYALÇIN ÇEKİLİR

Bazı CHP yöneticileri de Mumcu’nun aday olması halinde SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın CHP karşısında Ankara adayı olarak çıkamayacağını savundu.

İstanbul adaylığı için ise Kocaeli Milletvekili Sefa Sirmen'in ağırlık kazandığı konuşuluyor. Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi ile işadamı Cem Boyner'in adları da yine İstanbul adaylıkları için değerlendirilenler arasında bulunuyor.

Her kapıyı çalacaklar

SEÇİMçalışmalarına ‘Basılmadık toprak, çalmadık kapı, sıkılmadık el kalmayacak’ sloganı ile başlayan 100 CHP'li vekil, dün Kocaeli’ne ulaştı. Ali Dinçer, rastladığı türbanlı kadınlara karanfil verirken, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen de karanfil verdiği iki genç kızla anı fotoğafı çektirdi.