BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.392,24
HABER /  GÜNCEL

CHP'den Soma raporu FLAŞ!

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, partisinin Soma'daki faciaya ilişkin rapor hazırladığını açıkladı.

Abone ol

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasına ilişkin CHP olarak bir rapor hazırladıklarını belirterek, "Hiç kimse merak etmesin bu sadece burada kalacak değildir. O teftişe giden memurun Mercedes'i değil, önümüzdeki günlerde bu kirli ilişkilerin, insan canının ne kadar basite alındığını, kirli işlere emel edildiğini hepimiz göreceğiz" dedi.

Tekin, partisinin Antalya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'İŞ CİNAYETLERİ OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ' 

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazasına değinen Tekin, Türkiye'de son 10 yılda yaşanan iş cinayetlerinin Türkiye'yi dünya birincisi yaptığını söyledi. Her ay ortalama 70-80 insanın iş kazalarında hayatlarını kaybettiklerini belirten Tekin, "İş kazası demek istemiyorum, iş kazası olur, hayatın her alanında olduğu gibi ama bunlara baktığımızda iş kazası olmadığını, iş cinayetleri olduğunu görüyoruz" diye konuştu. 

'GENİŞ KAPSAMLI ÇALIŞMA BAŞLATTIK' 

CHP olarak 2005 yılından bu yana iş kazalarıyla ilgili çeşitli soru önergeleri, kanun teklifleri verdiklerini ancak bunların dikkate alınmadığını, önergelerin, tekliflerin rafta kaldığını anlatan Tekin, Soma'da yaşananlarla ilgili de geniş kapsamlı çalışma başlatıldığını belirtti. 

'O TEKLİFLER DEĞERLENDİRİLSEYDİ...' 

Gürsel Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hiç kimse merak etmesin bu sadece burada kalacak değildir. O teftişe giden memurun Mercedes'i değil, önümüzdeki günlerde bu kirli ilişkilerin, insan canının ne kadar basite alındığını, kirli işlere emel edildiğini hepimiz göreceğiz. Özellikle Manisa teklifleri reddeden ellerin, kendi ellerini vicdanlarına nasıl koyacaklarını merak ediyorum. Eğer o teklifler değerlendirilebilseydi, müzakere edilebilseydi belki bu acıların hiçbirisi yaşanmamış olacaktı. Denetleyen müfettişler değil, başından sonuna kadar çok büyük kirlilikler olduğunu göreceksiniz. Soma, CHP'nin namusu olacak ve sonuna kadar da takip edecektir."

SOMA RAPORU AÇIKLANACAK 

Tekin, CHP tarafından hazırlanan raporun da Pazartesi ya da hafta içinde kamuoyuna açıklanacağını ifade etti. 

Bir gazetecinin sorusu üzerine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Bakanlar Kurulu'nun ardından yaptığı açıklamaları değerlendiren Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Soma'da bir market içinde yaşadıklarının iddia değil, belgeleriyle, delilleriyle net olduğunu belirtti.

'GÖRDÜĞÜMÜZE Mİ İNANACAĞIZ, ARINÇ'A MI?'

Tekin, şunları söyledi:

"Neden iddia diyorsunuz. Somut fotoğraf, resim, kamera var. Çok net. Yani gördüğümüze mi inanacağız, Bülent Arınç'a mı inanacağız, bilmiyorum. Ben gördüğüme inanırım. Çok somut, çok net. Fotoğraflara baktığınızda şiddete maruz kalmış kardeşimizin ifadelerine baktığımızda çok net, Başbakan kendisi de nasıl tokat attığını, niçin tokat attığını ifade etmiş. Markete bakın, eğer bir şeyi şeffaf görmek istiyorsanız, bu meselede bir kusurunuzun olmadığını ifade etmek istiyorsanız markette hepimizin gördüğü görüntüler var, kameralar var, açın bu kameraları, gerçekten öyle değilse başta ben Başbakan'dan özür dileyeceğim."