BIST 10.471
DOLAR 32,79
EURO 35,08
ALTIN 2.451,06
HABER /  POLİTİKA

CHP'den savcı Cihaner'e destek

CHP milletvekilleri Erzurum'a çıkarma yaptı. Tutuklu bulunan İlhan Cihaner'i cezaevinde ziyaret ettiler.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti, Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'i cezaevinde ziyaret etti.

Görüşmede Başsavcı Cihaneri'in vekillere HSYK kararını doğru bulduğunu söylediği belirtildi.

Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in avukatları ile CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ve Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe Erzurum H Tipi Cezaevine geldi.

Cihaner'in avukatı Turgut Kazan da ziyaretçiler arasındaydı. Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Kazan, müvekkilinin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Sağlık durumu iyi

Kazan, "Eğer bu bir hukuksa ben de 47 yıllık bir hukukçu olarak bütün ayrıntılarını bildiğim için çok şaşkınlık duyuyorum. Bunun da demokrasi, hukuk devleti için çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Sayın Cihaner'in sağlığı yerinde. Tabii bir hukuk devletinde yaşanan olaylar karşısında şaşkın" dedi.

Çıkışta açıklama yapan CHP milletvekili Ahmet Ersin, "Sağlığı ve morali yerinde. Kendisine isnat edilen suçların doğru olmadığını, aklanacağını söyledi. HSYK kararını doğru bulduğunu söyledi" dedi.

Kıdemli Albay'ı da ziyaret edecekler

Ersin, Başsavcı Cihaner'in avukatları ve eşiyle de görüşeceklerini belirtti.

Ahmet Ersin ayrıca, askeri cezaevine geçerek Eskişehir İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu'nu da ziyaret edeceklerini açıkladı.