BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.494,21
HABER /  GÜNCEL

CHP'den referandum sonuçları için bomba iddia!

CHP referandum sonuçları için son dakika açıklaması yaptı. CHP referandum sonuçlarının Anadolu Ajansı tarafından manipüle ettiğini, açılmamış sandıklardan seçim sonuçları açıklayarak medyayı yanıltığını iddia etti.

Abone ol

CHP referandum sonuçlarına ilişkin tartışma yaratacak bir iddia ortaya attı. CHP Anadolu Ajansı'nın açıkladığı referandum sonuçlarının gerçek olmadığını iddia ederek, sandık görevlilerini sandıklardan ayrılmaması konusunda uyardı. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Anadolu Ajansı bekleneni yapıyor. Lütfen televizyona bakıp kimse moral bozmasın. Sandıklara sahip çıkmaya devam edelim" dedi. 

CHP'den gelen referandum sonuçlarına göre hayır oylarının önde olduğu iddiasında bulunuldu. Bir iddia da İstanbul referandum sonuçlarına ilişkin geldi. CHP referandum sonuçlarına göre İstanbul'da 'hayır' oylarının yüzd 56 önde olduğunu ileri sürüldü. 

CHP'den gelen bir iddiaya göre ise sandıkların yalnızca yüzde 16'sının açıklandığını yönünde oldu. 

Referandum sonuçlarını canlı yayınla veriyoruz. Aşağıdaki linke tıklayarak iliniz ve ilçenizdeki açılan sandık sayısını, geçerli oyları ve evet - hayır oranlarını görebilirsiniz. 2017 referandum sonuçları için tıklayın!

BÜLENT TEZCAN YSK'YA YÜKLENDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, partisinin genel merkezinde açıklama yaparak Yüksek Seçim Kurulu’nun oy pusulası ve zarflara ilişkin sayımlar başladıktan sonra aldığı kararın referandumu meşruiyet sorunuyla karşı karşıya bıraktığını söyledi. Tezcan, sandıkları terk etmeyin çağrısı yaptı.

Tezcan, “Oylama ve sayım sürecinde çeşitli tatsız olaylar yaşanmış olsa da şu ana adar adli anlamda can kaybı yaşanmadı. Bu da sevindirici bir durum. Ancak sayım sırasında yaşananlar çok partili dönemden bu yana tartışmalı bir süreci başlatacak gibi duruyor. YSK seçim ve sayımlarda sınıfta kalmıştır. YSK’nın sayımlar başladıktan sonra aldığı iki karar referandumu ciddi bir meşruiyet sorunuyla karşı karşıya bırakmıştır. YSK seçimlerde kuralları değiştirmiştir. Mühürsüz oyların sayılacağını söylemiştir. Gerek kanunda, gerekse kendi genelgesinde oylama başlamadan belirlenmesine karşın AKP temsilcisi itirazı dikkate alınarak bu karar alınmıştır. Bu seçimlerde sahteciliğe YSK tarafından izin verilmesi demektir” diye konuştu.

YSK’nın kararının dışarıdan getirilecek sahte pusulaların sayılması anlamına geleceğini belirten Tezcan, “Bunun kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur. YSK bununla da kalmamış evet mühürlü pusulaların da sayılacağını açıklamıştır. Açık hükümlere rağmen bu kuralların seçim sırasında değiştirilmesi demektir. Hayır oylarının önde olduğu seyrini değiştirmeye yönelik şüpheleri güçlendirmektedir” dedi.

“Gizli oy açık sayım ilkesi anayasa hükmü olması rağmen, İçişleri bakanının açıklamasına rağmen hiçbir önlem almamış olan YSK iktidarın sayım sürecini manipülasyonuna izin vermiştir” ifadelerini kullanan Tezcan, birçok ilde gizli sayım uygulandığı yönünde şikayetler olduğuna dikkat çekti. Tezcan, “Baskılarımız sonucu YSK sadece yazı göndermekle yetişmiştir. Tüm bunlara rağmen sandık başlarından ayrılmamaya davet ediyoruz. Torbaların nezaretsiz götürülmesine müsaade etmeyin. Biz bununla ilgili hukuk mücadelesini sürdüreceğiz. Ciddi bir meşruiyet kriziyle karşı karşıyayız” diye konuştu.

ERDAL AKSÜNGER AÇIKLAMA YAPTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger CHP Genel Merkezi'nde bir konuşma yaptı. Aksünger “Bir tarafta devlet bir tarafta millet. Merak etmeyin millet kazanacak.  Manipülasyon var. Hayır artıyor. Daha Trakya, İstanbul, Akdeniz bölgesinden sonuçların bir kısmı geldi. Hayır önde gidiyor merak etmeyin” dedi.

Aksünger ayrıca tüm görevlilere ‘sandıkları terk etmeyin’ çağrısını yineledi.