BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

CHPden Gökçeke tuzak!

CHP'li Kılıçdaroğlu, Gökçek'e tuzak kurduğunu bugün açık açık kabul etti. İşte Gökçek'in oyuna geldiği o fatura;

Abone ol

Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e kurduğu tuzağı anlattı. 168 Euro'luk faturanın, oltadaki yem olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, Gökçek'in kurulan bu tuzağa çok çabuk düştüğünü söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Gökçek düollusunun perde arkasını Milliyet'ten Devrim Sevimay'a anlattı. Gökçek'e tuzak kurduğunu açıkça dile getiren Kılıçdaroğlu, kurulan tuzaktaki yemin de 168 Euro'luk fatura olduğunu söyledi.

İşte Devrim Sevimay'ın Kılıçdaroğlu röportajından bazı satır başları;

Gökçek'e bir hafta yetti: Şimdi bunu söylediğim için yine çıldıracak ama ne yapayım, doğrusu basit oldu. Çok harcıalemdi diyeyim... Gerçi mal varlığını açıklamasını bekliyorum, açıkladıktan sonra diğer dosyalar gelecek.

Gökçek’ten sonra. Üstelik çok enteresan, Sayın Gökçek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ama ben Türkiye’nin her tarafından hatta yurtdışından bile çok sayıda ileti aldım.

Anlatacaklarımı anlatamadım: Gökçek’te de belge gösterecektik ama fırsat vermedi. Örneğin 800 bin kişiden, fazla doğalgaz parası alındığının EPDK belgesini ortaya koymama fırsat verilmedi. Kişilerden 150 dolar fazla alındığına ilişkin mahkeme kararı varsa bu mahkeme kararını ortaya koymama izin verilmedi. Tam bir şey açıklayacağım zaman sözümü kesiyordu. Dolayısıyla istediğimiz konuları anlatamadım.

Gökçek yeme geldi: Yani o kadar da fazla bir şey söylemeyeyim ama bakın, bir siyasetçinin temel özelliklerinden birisi de oltaya takılan yeme gelmemektir. Bu kadar bir yanıt yeter herhalde.

Yani 168 Euro’luk fatura tartışması aslında oltanın ucundaki yem miydi?

Evet!

Ve Gökçek de buna geldi mi?

Evet!

Gökçek'in oltaya geldi an: 168 Euro’luk ya da 224 buçuk dolarlık diye bir fatura zaten olmaz ki. Onlar birim fiyat. Kaç adet sayaç alındıysa birim fiyatla çarpılır, fatura topuna birden kesilir, bir sayaca kesilmez. Bizim de elimizde Gökçek’in 224 buçuk dolardan 13 bin alım yaptığına ilişkin fatura var. Üstelik faturaya da gerek yok, Sayın Gökçek’in benim soru önergeme kendi imzasıyla verdiği yanıtı var. Ama Sayın Gökçek daha ilk andan itibaren o faturayı görmeye öyle koşullandı ki tartışma ilerleyemedi. Kaldı ki 224 buçuk dolar o tarihte kura dönüştürüldüğünde 168 Euro ediyor.

Milliyet