BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,17
ALTIN 2.475,57
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

CHPden Gandi değil, indire gandi çıkar

Gandi olarak nitelendirilen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yönelik bir eleştiri de BBP'den geldi.

Abone ol

BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''Gandi Kemal'' ve ''Halkçı Kemal'' şeklinde propagandasının yapıldığını belirterek, ''CHP'den Gandi çıkmaz. CHP'den ancak 'indire gandiler' çıkar'' değerlendirmesinde bulundu.

Öznur, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanlığına seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''zihniyet olarak devletçi CHP'li seçkinlerin, elitistlerin yeni yüzü'' olduğunu iddia etti.

Kılıçdaroğlu için ''Gandi'', ''halkçı'' ve ''yolsuzluklarla mücadele eden adam'' imajının önceden hazırlanmış ve planlanmış bir kurgu olduğunu savunan Öznur, Kemal Kılıçdaroğlu için bürokratik oligarşinin temsilcilerinin ''Gandi Kemal'' ve ''Halkçı Kemal'' pazarlamaları yaptıklarını öne sürdü.

''CHP'den Gandi çıkmaz. CHP'den ancak 'indire gandiler' çıkar'' diyen Öznur, şunları kaydetti:

''CHP liderinin halkçılık popülizmine bu milletin karnı tok. Statükoculuktan popülizme kayan, bu söyleme halkımız rağbet etmez. Kasket takmakla ve 'halk' demekle halkçı olunmaz. Çakma Gandi'nin demokrasi, hukuk, sivil anayasa, temel hak ve hürriyetlerle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Kılıçdaroğlu, demokrasi görünümlü bürokratik oligarşik idareden ve askeri vesayetten yanadır.

Devletçi otoriter zihniyet, CHP'nin 'devlet aparatı' olmasını, artık iktidar olmasını istiyor. Onun için ulusalcı/faşist CHP'nin başına statükocu geleneği savunan devletten gelme bir bürokratı getirdiler
.''