BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,74
ALTIN 2.407,52
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Erdoğan'a özür dile çağrısı

CHP Grup Başkanvekili Umut Oran Arena'daki olayla ilgili Başbakan Erdoğan'ı özür dilemeye çağırdı.

Abone ol

Türk Telekom Arena'da yaşanan olaylar daha uzun süre konuşulacak gibi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ıslıklanması muhalefet partilerin gündeminin ilk sırasına oturdu.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'ın "Galatasaray seyircisi halkın hislerine tercüman olmuştur" sözünden sonra AK Parti'yi kızdıracak değerlendirme de CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'dan geldi.

TARAFTARA KARŞI ORGANİZE HAREKET İDDİASI

Galatasaray taraftarına yönelik organize bir saldırı yapıldığını savunan Oran, Erdoğan'ı özür dilemeye çağırdığı yazılı açıklamasında şunları söyledi:

BAŞBAKAN ÖZÜR DİLEMELİ!

“Galatasaray Başkanı'nın görevi Başbakan'a hafiyelik yapmak değil, taraftarına sahip çıkmaktır. Stat, Başbakan'ın parasıyla yapılmadı, yalnız Galatasaraylılar değil, Arena'da bulunan tüm futbolseverler ıslık ve tepkileriyle Başbakan'ın, TOKİ yöneticilerinin rüşvetle alkış toplama anlayışını protesto ettiler. Başbakan, AKP anlayışıyla giderek tırmanan AKP uygulamalarının halkta yarattığı tepkiyi ve bu tepkinin patlaması olan protestoları ya anlamıyor ya da anlamazlıktan gelerek organize hareketten bahsediyor. Söz konusu olan organize hareket değil, Galatasaraya ve Galatasaraylılara organize hakarettir. Başbakan özür dilemelidir.”

YÜKSELEN DİP DALGASI

“Centilmenliği ile bilinen Galatasaray taraftarının dahi Başbakan'a bu şekilde tepki vermesinin, yükselen 'dip dalgasının' açık bir tezahürü” olduğunu öne süren Oran'ın hedefinde TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar da vardı:

BAYRAKTAR RENCİDE ETTİ

"Statta yaşananlar bir kez daha göstermiştir ki, Başbakan'ın buyurgan ve otoriter üslubu AKP dönemi bürokratlarına da yansımıştır. Bunun son örneği, Başbakan'ı stadın tek mimarı olarak göstermek için kantarın topuzunu kaçıran TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın stat açılışında yakışıksız bir üslupla yaptığı, Galatasaray camiasını ve tüm sporseverleri rencide eden konuşması olmuştur. Gerek stadı adeta GS'ye bağışladığı imajını vermeyen çalışan Başbakan, gerekse TOKİ Başkanı, kullandıkları kaynağın kendi kişisel servetleri değil, kamu kaynağı olduğunu unutmamalıdır. Hiçbir vatandaşın kendi vergisi ile oluşturulan kamu kaynakları için siyasilere veya bürokratlara minnet duyma, biat etme zorunluluğu yoktur."

KURUŞ POLEMİĞİ

Başbakan Erdoğan'ın, “Statta GS'in bir Allah kuruşu olmadığı” yönündeki ifadesinin doğru olmadığını savunan Oran, Galatasarayın yaklaşık 30 yıl süreyle kullanım hakkına sahip olduğu Ali Sami Yen Stadı'nı yeni stadın yapımı karşılığında TOKİ'ye devrettiğini, TOKİ'nin, Ali Sami Yen'in arazisini 416,5 milyon TL'ye Nurol Holdinge sattığını anlattı. Galatasarayın yeni stadının yanındaki arazinin de 232 milyon liraya Ağaoğlu'na satıldığını belirten Oran, bunun da Hazine'ye ek bir kaynak oluşturduğunu kaydetti.