BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.470,98
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den 5 Ağustos açıklaması

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, 5 Ağustos 2013'te Silivri'de görülecek Ergenekon davasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Abone ol

 Mahkemeyi basmaya değil, izlemeye gideceklerini söyleyen Yüksel, ayrıca Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hakkında da suç duyurusunda bulunacağını kaydetti.

Arınç'ın, davayı izlemeye giden vekillere yönelik, "Maalesef yargı bugün baskına uğramıştır. Bu baskın sebebiyle görevini yapamaz hale gelmiş ve mahkeme ertelenmek zorunda kalmıştır. Konuyu çok üzücü buluyorum ve buna yol açan özellikle milletvekillerini şiddetle kınıyorum." sözlerini eleştiren Yüksel, "5 Ağustos'ta Silivri'de CHP olarak çok güçlü bir şeklide bulunacağız. Bülent Arınç'ın bu konuda yapmış olduğu açıklamalar da tam bir garabettir. Aslında ben Bülent Arınç'la ilgili suç duyurusunda bulunacağım. Silivri'de bir kişinin burnu bile kanarsa bunun sorumlusu, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bülent Arınç'tır. İnsanlar oraya anayasal haklarını kullanmaya gidecekler. Biz duruşmayı basmaya değil, duruşmayı izlemeye gidiyoruz. Bülent Arınç kendine gelsin, söylediği lafları hemen geriye alsın. Devletin görevi, yurttaşını kollamak ve korumaktır. Bülent Arınç, tehditler savuracağına vatandaşlarının haklarını korusun." dedi.

Yargılamayı kara bir leke olarak gördüğünü söyleyen Milletvekili Yüksel, "Bu yargılama, Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Danıştay davasını da bu davayla birleştirerek, şiddeti orada buluyorlar. Milyonlarca sayfa dava dosyası oluşmuştur. Bir insanın yaşamı boyunca okuyamayacağı çok sayıda dosyalar oluşmuştur. Burada hiçbir somut delil yoktur." şeklinde konuştu.