BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.397,76
HABER /  MEDYA

CHP'de yaşananların perde arkasını anlattı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'i istifaya sürükleyen süreçte neler yaşanmış neler...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in CHP'yi sarsan istifasının sinyalini istifadan iki gün önce kaleme alan gercekgundem.com yazarı Barış Yarkadaş, bugün Sky Turk3 360'da Burçin Şimşek'in programında yaptığı açıklamalarla gündemi sarstı.

Yarkadaş, 2011 yılında Gürsel Tekin'in arabasını tekmeleyenlerin hesabına Genel Merkez'den para yatırıldığını öne sürdü.

İşte gündeme bomba gibi düşen istifanın perde arkası...

TEKİN'DEN İLK MESAJ
Eski CHP Genel
Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, istifasının
ardından
 ilk mesajını twitter'dan
 iletti...
Ayrıntılar için
TIKLAYIN...

TEKİN İSTİFADAN ÖNCE KILIÇDAROĞLU'NA İKİ MEKTUP VERDİ

Yarkadaş CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 2012 yılının ilkaylarında çok sevdiği saydığı üzerine toz kondurmadığı Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla yaklaşık yarım saatlik bir görüşme yaptığını açıkladı.

Bu görüşmede, "genel gidişat''a ilişkin endişelerini dile getirdi. CHP'nin "Yeni" olma iddiasını hızla kaybettiğini ve "halkla kucaklaşma" konusunda sıkıntı yaşadığını ifade etti.

"Yeni CHP''nin halka güven verme konusunda başarılı bir sınav veremediğini" söyleyen Tekin, bunun başlıca sebeplerinden biri olarak da "parti içi iktidar kavgası"nı gösterdi. CHP'nin enerjisini "parti içi iktidar mücadelesi"ne harcadığını söyleyen Tekin, özellikle Erdoğan Toprak'ın CHP'nin enerjisini tüketecek girişimlerde bulunduğunu ifade etti. Tekin, Toprak ve birkaç arkadaşının CHP'yi ''DSP gibi yönetmeye çalıştığı''nı savundu. DSP'nin tarihe gömüldüğünü de anlatan Tekin, "Yeni CHP bu anlayışla gidemez'' dedi.

OPERASYONLARI ANLATAN MEKTUP1.20120504144802.jpg

Tekin, partinin genel gidişatına ilişkin yaşadığı endişeleri aktardığı bu görüşmede Kılıçdaroğlu'na iki tane de mektup verdi. Bu mektubun birini kendisi yazmıştı. Yaklaşık altı sayfalık bu mektupta, Toprak ve arkadaşlarının yaptığı "bazı operasyonlar"ın perde arkası yer alıyordu. Tekin, mektubunu gün, tarih ve saatle detaylandırıyor, "Bana kumpas kuruyorlar, CHP içinde çeteleşme var" diyordu.

ARABASINI TEKMELEYENLERE PARTİDEN ALTI BİN LİRA

Diğer mektup ise daha ilginçti. Mektup dört sayfaydı. Tekin'in arabasını 2 Mayıs 2011'de tekmeleyen gruptaki bir kişinin, yerel bir gazeteciye verdiği 43 dakikalık röportaja vurgu yapılıyordu. Mektupta, Tekin'in arabasını tekmeleyen kişiye genel merkezden altı bin lira gönderildiği anlatılıyor, detaylar veriliyordu. Mektubun son kısmı ise daha ilginçti; mektupta Tekin aleyhine Yeni Şafak'ta yayımlanan bir haberin yanlış çıkması üzerine, gazetenin yetkililerinden birinin "Bu haber yanlış çıktı ama, Erdoğan Abi bunu telafi edecek" dediği belirtiliyordu.

Tekin, bu iki mektubu Kılıçdaroğlu'nun masasına bıraktıktan sonra "parti içi meselelere" ilişkin olarak bir daha konuşmadı. Çünkü; bu mektubu vermesinin ardından 26 - 27 Şubat Olağanüstü Tüzük Kurultayı sürecine girilmişti. Tekin, Kılıçdaroğlu'nu zor durumda bırakmamak için sesini çıkarmadı.

İşte Yarkadaş'ın siyaset dünyasını sarsacak birbirinden ilginç iddiaları...