BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekil camileri mi fişledi?

CHP'nin emekli müftü vekili İhsan Özkes'i zor durumra bırakacak haber bugün Milat gazetesinde yer aldı.

Abone ol

28 Şubat'taki 'postmodern darbe'yi yaşatmak için Anasol-M hükümetinin iktidarı tarafından kurulan “Başbakanlık Uygulamayı Takip ve Koordinasyon Kurulu” tarafından yapılan çalışmalara CHP'nin Müftü emeklisi milletvekili İhsan Özkes’in destek verdiği iddia edildi.

Çarpıcı haber Aslan Değirmenci imzasıyla Milat gazetesinde yer aldı. Haberde Başbakanlık Uygulamayı Takip ve Koordinasyon Kurulu yetkilileri tarafından hazırlanan raporunun tutanağına ulaştı. Haberde şu ifadelere yer veriliyor:

YERİNDE GÖRÜŞMELER

“Devlet ve Cumhuriyete irticai faaliyetler ile mücadele etmek üzere bu faaliyetlerde bulunanların odaklaştığı dernekler, vakıflar ve diğer özel hukuk tüzel / özel kişilerince kurulan, işletilen, yönetilen özel okullar, yurtlar, pansiyonlar, kurslar, dershanelerin etkin bir şekilde denetlenebilmesi için yapılan çalışmaları yerinde izlemek amacıyla görüşmeler yapılmıştır” deniliyor. Görüşme yapılan isimler arasında dönemin Üsküdar Müftüsü İhsan Özkes’in de olduğu görülüyor.

CAMİLERDE İRTİCAİ FAALİYETLER

Fişlemeci müfettişler tarafından hazırlanan tutanakta, Üsküdar Müftülüğünde İhsan Özkes’e ile yapılan görüşmede ilçede bulunan 190 cami ve mescidden 42 cami ve çok sayıda Kur’an kurslarının tarikatların denetimine geçtiği bilgisini aldıkları yazılı. Görüşme tutanağında, Özkes’in daha sıkı denetim istediği görüşüne de yer verilirken, bir çok caminin kadrosuz olması nedeniyle tarikatların eline ve yönetimine geçtiğini, irticai faaliyetlerin bu cami ve Kur’an kurslarında olduğu ve denetimlerinin yapılmadığını söylediği görülüyor."

"HATIRLAMIYORUM"
 
Muhabirin konuyla ilgili aradığı CHP’li İhsan Özkes ise şunları söyledi: “Ben hatırlamıyorum. Bir vatandaş olarak geldiler sohbet mi ettik bilmiyorum. Biz denetimlerimizi kendimiz yapıyorduk. Hazırlanan rapor ve tutanaktan haberim yok.”