BIST 9.901
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.460,38
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de Umut Oran'dan sonra şimdi de...

CHP'de genel başkanlık için adaylığını açıklayan Umut Oran’ın ardından İzmir Milletvekili Balbay da adaylık sinyali verdi.

Abone ol

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, olağanüstü kurultayın zorlanmaması gerektiğine dikkat çekerek “Olağan kurultayı 4 gün yapalım. 2019’a hazırlığın altyapısı olsun, silkelensin parti” dedi.
 
Eski İstanbul Milletvekili Umut Oran olağanüstü kurultay çağrısında bulunup genel başkan adaylığını ilan ederken, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun da nabız yokladığı, ancak delege yapısı nedeniyle yarışa girme konusunda henüz karar vermedikleri parti kulislerinde konuşuluyor.

Milliyet’in aldığı bilgilere göre Kılıçdaroğlu’nun son rakibi Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin de kurultaya ilişkin olarak bir hafta içinde kamuoyuna kapsamlı bir değerlendirme yapması bekleniyor. Sürpriz bir çıkış yapan Mustafa Balbay da Milliyet’ten Meriç Tafolar'a şu mesajları verdi:
 
OLAĞANÜSTÜ KURULTAY ZORLANMAMALI: Olağanüstü kurultay zorlamasına gitmeyelim. Olağan kurultayın koşulları içinde, bu kurultayı dört gün yapalım. 2019’a hazırlığın altyapısı olsun, silkelensin parti. Üç sözcüklü bir hedef öneriyorum. Yön, yöntem ve yönetim. Bu üçünü de gözden geçirelim ve yenileyelim. AKP’nin karşısında CHP var diye değil de bu ülkeyi CHP yönetir dedirteceğimiz bir yön.
 
KİM KOŞTU DİYE BAKILMIYOR: Kemal Bey, çok çalışkan, disiplinli, partinin ideallerine inanmış bir kimliği var. Ama, bir kişinin çok çalışması değil, örgütün çok çalışması gerekiyor. Fenerbahçe-Ajax maçının sonunda en çok kim koştu diye bakmıyorlar, kim gol attı diye bakıyorlar. Çok koşmak tek başına yetmiyor. Bu süreçte Kemal Bey’i üzmeden, hak ettiği onuru en iyi şekilde koruyarak, yeni bir yön, yöntem ve yönetime ihtiyaç var.
 
MANİFESTO: 60 ila 80 sayfa bir manifesto hazırlayacağım. İl kongrelerinde ‘önerim var’ diyeceğim. Buralarda pişerken, derlerse ki “Balbay biz böyle bir şey arıyoruz, sen götür”, görevi alacağım. Derlerse ki “Uygulamayı şu arkadaş götürsün”, ona yardım edeceğim. Pozisyonum ne olursa olsun, düz milletvekili, kurultayda sorumluluk almış milletvekili, partinin başına geçmiş milletvekili, ne olursa olsun ana hedefim 2019’daki üç seçimde başarılı olacak bir CHP.
 
PARTİ İÇİ POLEMİK ORUCU: Bütün arkadaşlarla konuşmak istiyorum. Benim bu çıkışlarımı eleştiren arkadaşlara, prensip olarak parti içi polemiğe girmeme orucuna girdim. Ben önereceğim, daha iyisini önerene ‘olur’ diyeceğim.