BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.511,21
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de oda araba krizi nasıl çözüldü?

CHP yeni yönetimi göreve başladı. Odalar ve makam araçları bakın nasıl paylaştırıldı.

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA-
10 yıllık Genel Sekreterlik görevinden ayrılan Önder Sav’ın parti genel merkezindeki odasının ve makam arabasının yeni sahipleri belli oldu.

Genel Merkez binasının en büyük odalarından biri olan Genel Sekreterlik odası yeni genel sekreter Süheyl Batum’a verildi. Batum genel merkezde Önder Sav’ın katılacağı devir teslim töreninden sonra yeni odasına yerleşecek. Böylece oda krizi bitmiş olacak.

Ancak Önder Sav’ın 06 CHP 002 plakalı aracı Batum’a tahsis edilmedi. Genel Sekreterlik görevlerini sınırlandıran yeni tüzüğe göre CHP’nin iki numarası artık genel sekreter değil. Batum’a 06 CHP 04 plakalı araç tahsis edildi.

SAV'IN ARACI TEKİN'E

Sav’ın makam aracının yeni sahibi değişen tüzüğe göre oluşan yönetimle partinin iki numarası olan Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin oldu. Tekin yeni makam aracını kullanmaya başladı.

TEKİN’İN YENİ ODASI

Gürsel Tekin’in partideki yeni odası da belli oldu. Önder Sav’ın genel sekreterliği döneminde uzun tartışmaların ardından genel başkan yardımcılığı koltuğuna oturan Gürsel Tekin için genel başkan yardımcılarının bulunduğu katta oda bulunamamış bu nedenle MYK üyelerinin bulunduğu bir başka kattaki odaya yerleşmişti. Yeni yönetimle birlikte önemli bir koltuğa oturan Gürsel Tekin şimdi genel başkan yardımcılarının bulunduğu 11. kata çıkıyor. Tekin eski Genel Başkan Yardımcısı Nevin Gaye Erbatur’un bu katta bulunan odasına yerleşiyor.