BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.512,86
HABER /  POLİTİKA

CHPde Baykal istifa sesleri

CHP'de Baykal istifa sesleri duyuldu. Vatandaş Ağar'ı örnek gösterdi...

Abone ol

CHP Genel Merkezi önünde Baykal istifa sesleri duyuldu. Seçim sonuçlarının ardından büyük bir hayal kırıklığı yaşayan CHP'de bazı partililer seçim yenilgisinin sorumlusu olarak Genel Başkan Deniz Baykal'ı gösterince diğer partililer de buna karşı ve küçük bir gerginlik yaşandı.

"Bilsem tatilimi yapardım, Baykal istifa" yazılı döviz taşıyan ve ODTÜ öğrencisi olduğunu belirten Bulut Yıldırım, partililerin tepkisi üzerine gözaltına alındı.

Baykal tartışması

Oy kullanma işleminin bitimine doğru CHP Genel Merkezi önüne gelen partililer, Çankaya Belediyesi'nin yerleştirdiği banklara oturarak sonuçları beklemeye başladı. Bahçeye kurulan dev ekrandan sonuçları büyük heyecanla takip eden partililerin kimilerinin ağladığı görüldü. Moral bozukluğuyla bazı partililer, tepkilerini "Artık Baykal bırakıp gitsin" diye dile getirirken, bazıları da "Neden gidecekmiş, sorumlusu sadece o mu?" diye konuştu. Ancak, gerginlik fazla büyümeden araya girenlerce önlendi.

Kimi partililerin Ağar'ın istifasını örnek olarak vermesi de dikkat çekti.

İlk gelen seçim sonuçları CHP genel merkezinde şaşkınlıkla karşılandı. CHP genel merkezinde büyük bir gazeteci ordusu bekleyişini sürdürüyor.

Kimi meraklı CHP'liler de geçici sonuçları parti merkezinde takip ediyor.