BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.508,39
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanın zafer konuşması

AK Parti'de şov var... Zafer konuşması yapan Erdoğan'ın ilk mesajları;

Abone ol

5İnternethaber/ Başbakan Erdoğan, seçim zaferini partililerle kutlamak için genel merkeze geldi. AK Parti önünde toplanan partilileri, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve eşi Emine Erdoğan ile birlikte çıkıp selamladı.

Başbakan selamlamanın ardından coşkulu kalabalığa hitap etti. İşte satırbaşları;

Türkiye genel seçimlerini tamamlamış milli irade hür ve şeffaf bir ortamda sandıklara yansımıştır. Vatandaşlarımızın demokratik tercihlerini ortaya koymuş olmalarından büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum.

İNTERNETHABER'İN YAZDIĞI İLK

Milletimiz toplumsal adresin merkezi olarak AK Partiyi tescil etmiştir. Bu aslında çok önemli bir tespittir. Çok partili siyasi hayatımızda Menderes'ten sonra ilk defa milletimiz iktidarına devam kararı vermiştir. 52 yıllık süreç içinde hiç bir iktidar iktidarda iken oylarını artırarak iktidarda kalamamıştır.

Bu sizin eseriniz. Çünkü AK parti hamurunu siz yoğurdunuz. Sandıktan birlik ve beraberliğimiz, demokrasimiz güçlenerek çıktı. Bu seçimde kazanan, milletimiz, güven ve istikrar olmuştur.

İktidar partisi olarak girdiğimiz seçimden oylarımızı daha da artırarak çıktık. Milletimize AK Parti'ye gösterdiği teveccühten dolayı şükranlarımı arz ediyorum.

Bu başarı bizi şımartmak yerine, omuzlarımızdaki sorumluluğu daha da artırmıştır.

Oyunu AK Parti'ye vermeyenlere de seslenmek istiyorum. Sizin sandıkta verdiğiniz mesajı da anlıyorum. Kime oy vermiş olursanız olun, oylarınız bizim için değerlidir. Rahat olunuz, çünkü milletimizin emanetine sonuna kadar sahip çıkacağız.

Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan cumhuriyetimizi daha da yükseklere taşıyacağız. Cumhuriyetimizin temel niteliklerinden asla taviz vermeyeceğiz. Hedefimiz güçlü ve müreffef bir ülke. Buna ancak birlik ve bütünlüğü bir arada tutarak ulaşırız.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği "muasır medeniyet seviyesini yakalamak" cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023'te yakalamak temel önceliğimiz olacaktır.

Bugüne kadar işlediğimiz onurlu dış politika aynen devam edecek. Dik durmak, dost kazanmak ilkelerimiz yine belirleyici olacaktır.

Bu noktada şiir okuyan Erdoğan;
"Bayrakları bayrak yapan, üstündeki kandır/
Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır"
dedikten sonra meydandaki kalabalığa;

Şimdi başkentimizden tüm Türkiye'ye seslenmeye hazırmıyız;

-Tek millet
-Tek bayrak
-Tek vatan
-Tek devlet

Kalabalığa bu sözleri tekrar ettiren Başbakan Erdoğan şöyle devam etti; "İşte bu ilkelerle yolumuza devam edeceğiz.
Bölücü teröre karşı verdiğimiz mücadele sürecektir.
Uzun soluklu bu mücadelede gereken her adımı doğru zamanda atma kararlılığındayız.

PARTİLİLERİN ATTIĞI SLOGAN

Coşkulu kalabalık bu noktada "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül" diye sloganlar atttı. Erdoğan bir yanıt vermeden bekledi ve konuşmasına, bu konuda bir yanıt vermeden seçimlerde görev yapanlara teşekkür ederek devam etti.

MUHALEFETE ZEYTİN DALI

Herkesi bu yeni sayfanın gereklerine göre hareket etmeye çağırıyorum. Ben partim ve şahsım adına kimseye kırgın değilim. Şimdi yeni bir sayfa açıyoruz. Kapınızı demokratik nezaket içinde herkese açık tuttuğumuzu ifade etmek istiyorum. Hepimiz Türkiye, milletimiz için varız. Kaybeden rakiplerimize bundan sonrası için başarılar diliyorum.

PARTİLİLERDEN İSTEĞİ

AK Partililere hitaben söylüyorum. Seçim bitti, milletimiz kararını verdi. Ama AK partili olarak sınavımız devam ediyor. Sakın ola ki (sessizlik istiyorum) sizin sevinciniz (buna özellikle dikkat edin) başkalarının sevincine gölge düşürmesin. İnanıyorum ki tüm AK Partililer bu sonucu vakar içinde karşılayacaktır. Bize yakışan budur. Başarı başımızı döndürmelidir. Bizim sevincimiz, bizim gibi düşünmeyenlerin üzüntüsü olmamalıdır. Aslolan Türkiye'nin kazanmasıdır. Bundan sonra da bunun için çalışacağız.

"Öyle ise durmak yok" diye seslenen Erdoğan'ın sözünü AK Partililer  tamamladı : Yola devam...

Allah yolunuzu açık etsin. Allah yar ve yardımcınız olsun. Herşey Türkiye için...