BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

CHP’de muhalefet sesini yükseltiyor

Eski genel sekreter Ertuğrul Günay, CHP’deki tıkanmanın yönetimin tükenmesinden kaynaklandığını söyledi.

Abone ol

NTV-MSNBC'nin haberine göre, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın “oy tabanında daralma yok” demesine karşın muhalifler seçim sonuçlarını başarısızlık olarak ilan etti.

Eski genel sekreter Ertuğrul Günay, CHP’deki tıkanmanın yönetimin tükenmesinden kaynaklandığını söyledi. CHP’nin yeniden yapılandırılması gerektiğini savunan Günay, olağanüstü kurultayı zorlayacaklarını da belirtti.

CHP’de muhalifler seçim sonuçlarının faturasını parti yöneticilerine ve yönetim anlayışına kesti. Eski genel sekreter Ertuğrul Günay, CHP’de tıkanıklık yaşandığı ve bunun aşılması gerektiği görüşünü savundu. Günay, “CHP bir tıkanma yaşıyorsa parti programından partinin temel yansımasından tarihsel ve siyasal birikiminden değil, tümüyle yönetimin tükenmesinden kaynaklanıyor” dedi.

OLAĞANÜSTÜ KURULTAY ZORLANACAK

CHP’nin yeniden yapılandırılması gerektiğini savunan Ertuğrul Günay, bunun için olağanüstü kurultayı zorlayacaklarını belirtti. Ancak olağanüstü kurultayı toplayabilmek zor görünüyor. Günay, “Olağanüstü kurultayı zorlaştırmak için tüzük değişiklikleri yapıldı. CHP delegelerinin sağduyulu bir karar vermesi gerekiyor. Ama, delegeleri aşan bir sorunla karşı karşıyayız. Örgütler delegeler oy verebileecek seçmenler aydınlar, işçiler işsizler bütün bunlar bence bize yardımcı olmalılar” diye konuştu.

“TOPLUMSAL TEPKİ ÖNEMLİ”

Parti içi muhalefetin deklarasyon hazırlığında olduğunun hatırlatılması üzerine ise Ertuğrul Günay, “Toplumsal tebliğ, parti içindeki beş-on muhalefetin deklarasyonundan daha önemli, bununla ortaya çıkarsak sonuç alabileceğiz diye düşünüyorum” dedi. Günay, bunun için Meclis grubundaki bazı milletvekilleri ile de temasta olduklarını kaydetti.

DEKLARASYON HAZIRLIĞI

CHP’li bazı milletvekilleri deklarasyon hazırlığında. Deklarasyon hazırlığına girişen muhalif milletvekillerinin hafta içinde bir açıklama yapması bekleniyor. CHP İstanbul Milletvekili Ahmet Güryüz Ketenci, NTV’ye yaptığı açıklamada seçim sonuçlarını başarısızlık olarak değerlendirdi ve parti yönetiminden bunun bedelini ödemesini istedi. Ketenci “Bu sonuçlar hiçbir şekilde savunulamaz. Parti için yıkımdır. Tamamen başarısızlıktır. Her başarısızlığın da bir bedeli vardır. Başarısızlığın bedeli sorgulamaktır. İstifa etmektir, özeleştiri yapmaktır ya da olağanüstü kurultay toplamaktır” diye konuştu.

KURULTAY ÇAĞRISI

Bu arada aralarında Adnan Keskin ile eski genel başkan Altan Öymen’in de bulunduğu bir grup da olağanüstü kurultay çağrısı yapmaya hazırlanıyor. CHP eski genel sekreteri Adnan Keskin “Baykal’ın kendi sorumluluğunu yerine getirmesini ve kurultayı toplamasını bekliyorduk” dedi. Keskin olağanüstü kurultay için tüzüğün verdiği yetkileri kullanacaklarını da söyledi.

CHP eski genel başkanı Altan Öymen de olağanüstü kurultayın toplanması için katkıda bulunacağını belirtti. Öymen “İddialı partilerin amacı birinci olmaktır. Ancak o zaman başarıdan sözedilebilir” dedi.

“1992’DEN BERİ OY KAYBEDİYOR”

Ekim ayında yapılan kurultayda Baykal’a karşı rakip olan Erol Tuncer de olağanüstü kurultayın toplanması gerektiğini söyledi. Tuncer “Parti yönetimi değişmelidir. Baykal ve arkadaşları gitmelidir. Parti açıldığı 1992’den beri oy kaybediyor” diye konuştu.