BIST 10.535
DOLAR 32,69
EURO 34,92
ALTIN 2.442,29
HABER /  POLİTİKA

CHP yenilgiyi tartışıyor

CHP'nin üst yönetimi seçim yenilgisiyle ilgili ilginç açıklamalarda bulundu

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, seçim sonuçlarını değerlendirirken, "eşit ve adil şartlarda bir demokratik yarış yapılamadığını" savundu.

Özyürek, seçim hazırlıklarında biraz geç kaldıklarını, adaylıklar nedeniyle örgütlerdeki boşalmanın da partilerini olumsuz etkilediğini söyledi.
CHP'de seçim sonuçlarının ardından Genel Başkan Deniz Baykal bugün de çalışmalarını evinde sürdürürken, bölgelerinde olan parti yöneticileri Ankara'ya dönmeye başladı.

Genel Başkan Yardımcısı Özyürek, parti genel merkezinde bazı basın mensuplarıyla yaptığı görüşmede seçim sonuçlarını değerlendirdi.

"Baskın seçim oldu"

Öz yürek, AK Parti'nin seçim öncesinde devlet olanaklarını sonuna kadar kullandığını, eşit ve adil şartlarda bir yarış yaşanmadığını savunarak, şöyle konuştu:

"Böyle bir ortamda seçime gittik. Örgütlerimiz seçime çok hazır değildi. Adaylıklar nedeniyle boşalmalar olmuştu. Hazırlıklarda biraz geç kaldık. Bütün bunların sonucunda CHP, umduğu oy artışını gerçekleştiremedi. 2002 seçimlerine göre oylarımızı 1.5 puan artırdık ama milletvekili sayımızda önemli bir düşüş oldu."

"İstifaya gerek yok"

Mustafa Özyürek, AK Parti'nin oy oranının "gerçek oy oranı olmadığını", bu oyların önemli bir kısmının merkez sağdan geldiğini savundu.

Özyürek, bir soru üzerine CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifası için bir neden göremediğini belirterek, "Umduğumuz sonucu alamadık diye istifa edilmez" dedi.

Sevigen: CHP Türkiye'nin güvencesi

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen de AA muhabirine yaptığı açıklamada, oy oranı ne olursa olsun, "CHP'nin Türkiye'nin güvencesi olduğunu" söyledi.

Sevigen, "Bu seçimde CHP'nin ne kazanıp kaybettiği değil, Türkiye'nin ne kazanıp kaybedeceği önemli. Umarım haklı çıkmayız" diye konuştu.