BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP ve Sarıgül'ün ağlatan buluşması

CHP Genel Yardımcısı Adnan Keskin Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü ziyareti duygu dolu anlara yol açtı

Abone ol

CHP Genel Yardımcısı Adnan Keskin'in Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü ziyareti duygusal anlara sahne oldu. Ziyaret sonrası Belediye önündeki kalabalığa seslenen Keskin konuşurken Sarıgül, Sarıgül konuşurken de Keskin gözyaşlarına hakim olmakta zorlandı."

Keskin konuşmasında "Mustafa Sarıgül'ün yuvasına, CHP'ye katılma kararını kutluyorum" dedi.

ZİYARET BÖYLE BAŞLADI

CHP heyeti Şişli Belediyesi önünde büyük bir kalabalık tarafından çiçeklerle karşılandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen hafta yaptığı çağrıyı “En üst düzeyde yerini bulacak” diye cevaplayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bugün CHP Genel başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve beraberindekileri beklerken kendisini desteklemeye gelen taraftarlarına, “Bugün burada olanlar tarihe tanıklık ediyor” diye seslendi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e makamında yapacakları ziyaret öncesi Şişli Belediyesi’nin önü Sarıgül taraftarları tarafından dolduruldu.

Sarı fular takan kadınlar ile sarı kravat takan erkekler belediye binasından caddeye kadar olan alanı tıklım tıklım doldurdu. “Omuz omuza” şarkısını söyleyip heyecan içinde bekleyen grup, Mustafa Sarıgül’ü coşkulu bir şekilde karşıladı. Yolda aracından inip bekleyenlerle tek tek tokalaşarak belediye binasına yürüyen Sarıgül, kol kola girmelerini istedi. Sarıgül, belediye binasına girişte yaptığı konuşmada; “Bugün tarihi bir gün. Bugün burda olanlar tarihe tanıklık ediyor. Burada olanlar ileride ‘biz o gün oradaydık’ diye söyleyecekler” dedi.

CHP heyeti belediye binasına geldiklerinde ise çiçekler ve alkışlarla karşılandı.

Adnan Keskin ve Mustafa Sarıgül el ele belediye binasına girdi.

02183705733.jpg 


SARIGÜL'Ü TEBRİK ETMEYE GİDİYORUM

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'le görüşmesi öncesi NTV'ye konuştu. Keskin, ziyarete ilişkin "CHP'ye geri dönüş kararı için kendisini kutlamaya gidiyorum" dedi.


02183705728.20131031130001.jpg

Keskin, Sarıgül'den CHP'ye geri dönüş başvurusu almayacağını, bunun zaten CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı aracılığıyla gerçekleştirildiğini açıkladı.

02183705730.jpg

ADNAN KESKİN KALABALIĞA SESLENDİ

Adnan Keskin, görüşme sonrasında kalabalığa seslendi ve şöyle konuştu:

"Gömlek değiştirdik, farklılaştık diye toplumun karşısına çıkan AKP çok partili yaşamımızda hiçbir siyasi partinin yapmadığın bir kavgayı taşıdı. Hiçbir siyasi parti cumhuriyetin kurucu iradesiyle kavga edilmesini sağlamamıştır. Kendi yaşam biçimini oturtmak için uygulamaları hayat geçirmiştir. Buyruklarla hareket eden yargı mekanizması oluşturmuştur.

İnsanların güvenliğini korumakla yükümlü görevlilerimiz korkulu olmuştur. İnsanlarımız korkutularak sindirilmiş bir toplum yaratılmaya çalışılmaktadır. Kabuk bağlamış yaralarımızı kaşıyarak geçmişle hesaplaşıyoruz çarpıklığıyla ilerlemişlerdir. Uygulanan ekonomik ve sosyal politikalar sadaka kurumuna çevrilmiştir. Buzdolabı, çamaşır makinesi dağıtılarak insanlarımız alçaltılmaya başlanmıştır. Kutsal değerler siyasetin gıdası haline getirilmiştir. İslamın kurallarını bir tarafa bırakıp haklar görmezden gelinerek, kul hakkıyla karşıma gelinmeyin ayeti görmezden gelinmiştir. Dünyadan Türkiye soyutlanarak ülkemiz bir yalnızlığın içine girmiştir. Siyasal iktidar yapay gündem maddeleri oluşturmaktadır. Vizyonu çürüyen, iddiaları çöken Adalet ve Kalkınma Partisi gerçeklerin üstüne kapatmak istemektedir.

Böyle bir süreçte birlik olmak kaçınılmazdır. Olumsuzluklardan rahatsızlık duyan, ayrıştırma ötekileştirme gayretlerine rağmen beraberce yaşama mutluluğunu yüreğinde taşıyan kişi ve grupların faşist iktidarara karşı beraberce sivil direnişi başlatma mecburiyeti vardır.

Türkiye'nin bir demokratik depreme ihtiyacı vardır. Türkiye'nin köklü reforma, yaygın etik ahlak anlayışına ihtiyacı vardır. Bu ancak sivil bir direnişle, demokratik isyanla, sivil silkinişle mümkün olabilir. Bu yepyeni sosyal tabakaların görevidir. Emeği ile yaşamını kazananların birleşemesi ve kendi ideolojilerini hayata geçirme vakti gelmiştir. Solun çıkışında da bu evrensel doğru vardır. Çıkışında da vardığı yerde de insan vardır solun. İdeolojik propagandalara karşı düne göre daha çok sola, sosyal demokrasiye ihtiyacımız var. Sol aştır, barıştır, iştir… Bu örgütlü gücün adı CHP'dir.

CHP erdemin adıdır. Değişimin adresidir. Anadolu'daki yoksul ve nezih insanların evidir. Toplumun beklediği bu silkinişi CHP gerçekleştirebilir. Yıllarca, gençlik çağlarında CHP'de çalışarak, siyasi kimliğini bu partinin örs ve çekicinde bulmuş olan Sarıgül'ün bu partinin dışında kalması sömürünün evrensel kuralı böl parçalanın sonucudur.

İnsan dinamiktir. Elektrik direği gibi dikildiği yerde kalmaz. Kararlarını doğrular karşısında değiştirebilmesi insanın en büyük gücüdür. Sosyal demokratlar olarak geçmişteki tartışmalara takılıp kalmak bize yakışmaz. Yaşananları barış içinde güzellikleri paylaşacak bir Türkiye için Elimizin tersiyle itip el ele olmaya mecburuz. Bir diğerimize dudak bükerek bakma hakkına sahip değiliz. Bu zorba, haramzade iktidardan kurtulmak için birbirimizi sevmeye saymaya mecburuz. Bu neticeye ulaşmak için CHP'ye yuvasına, Türkiye'nin ufkundan bir yıldız gibi parlayan Sarıgül'ün CHP'ye, yuvasına dönüme kararını kutlamaya geldim. Mustafa sarıgül ile CHP ilişkisi bir kuru dilekçe düzeyine indirilemeyecek kadar büyük ve anlamlıdır. sizlere sesleniyorum. Aydınlık Türkiye için sarılın birbirinize, yaşasın cumhuriyet, yaşasın anadolunun soluk benizli insanlarının mücadelesi, hoş geldin Sarıgül, yolun açık olsun kavgan kutlu olsun."

MÜBAREK CUMA ÖNCESİ HAYIRLI MÜJDEYİ VERECEĞİZ

Sık sık "El ele kol kola omuz omuza" ve "Halkçı Sarıgül" sloganları ile kesilen duygusal konuşma sonrasında Sarıgül ise "mübarek cuma öncesi müjdeyi vereceğiz" dedi ve kalabalığa şöyle seslendi:

"Barış için demokrasi için özgürlük için Türkiye için bizi şereflendiren Adnan Keskin başkanımızı saygıyla sevgiyle selamlıyoruz. Oğuz Salıcı başkanımıza çok çok teşekkür ediyorum. Bugün buradan Şişliden diyorum ki, hiç bir siyasi parti farkı gözetmeden yurttaşların yüzde 50'sini değil, rabbim izin verirse Kemal Kılıçdaroğlu başkanımızla birlikte yurttaşların yüzde yüzünü kucaklayacağım. Rabbim izin verirse, bu mübarek Cuma öncesi hayırlı bir perşembe gününde, demokrasi barış diyen, başı açık olan da başı kapalı diyen de, Muarrem de Ramazan da bizim diyen tüm yurttaşlarımıza müjdeyi veriyorum, bütün yurttaşlarımızla birlikte İstanbul'da kin, nefret, kavga dönemi bitecek demokrasi dönemi başlayacak. Bu duygularla bir kez daha 1974 yılında CHP gençlik kollarından bu güne tanıdığım, 1973 yılında Denizli milletvekili olan, 1987 yılında parlamentoda birlikte milletvekilliği yaptığım Adnan Keskin başkanıma saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Işığımız bol olsun, Allahım hepimizi korusun."


GÖZYAŞLARINI TUTAMADI


MUSTAFA SARIGÜL AK PARTİ'DEN ALACAĞI OYU AÇIKLADI...

CHP'ye geçme kararı alan Mustafa Sarıgül seçimler öncesi iddialı konuştu.

13457.jpg