BIST 10.471
DOLAR 32,83
EURO 35,24
ALTIN 2.447,37
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

CHP PKK'ya böyle destek veriyormuş!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları CHP'yi çok kızdıracak!

Abone ol

İNTERNETHABER- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çukurca saldırısının ardından yaptığı "Peşmerge ile işbirliği yapacağız" açıklamasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kimse öyle bir hayale kapılmasın. Barzani'yi orada yaşatmazlar" sözleriyle eleştirmesine tepki gösterdi.

Erdoğan, "Sen bu sözünle kimi tehdit ediyorsun? Kime yol gösteriyorsun. Kime akıl veriyorsun. Böyle düşüncesizlik, patavatsızlık olur mu?" sözleriyle CHP'ye yüklendi.

Erdoğan, ayrıca hükümete istifa çağrısı yapan Kılıçdaroğlu'nu PKK'ya destek vermekle suçladı:

"Anamuhalefet örgütün tuzağına düşüyor. Terör saldırılarılarına destek veriyor."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'ndaki konuşmasında yine CHP'yi hedef aldı. Çukurca'daki hain terör saldırısının ardından yaptığı açıklamaya muhalefetin tepki göstermesini anlamadığını belirten Erdoğan şöyle konuştu:

MUHALEFET ÖRGÜTÜN TUZAĞINA DÜŞÜYOR

"Güvenlik güçlerinin operasyonları başarıyla sürüyor. Terörle mücadale tüm Türkiye'nin desteğiyle ancak başarılı olabilir. Terör örgütü milli birlik ve kardeşlik projesinin ardından hedefine AK Parti'yi ve hükümüti koymuştur. Başta ana muhalefet olmak üzere diğer partiler de örgütün bu tuzağına düşüyor ve saldırılara destek veriyorlar.

SORUMSUZ CHP

CHP lideri çıkıp, şehitlerin sorumlusu hükümettir. İstifa etsin diyor. Böyle sorumsuzca bir açıklama yapılır mı? Bu çağrıyla terör örgütüne paye verdiğnin farkında mısın? Sonra ben öyle bir şey söylemedim diyor. Hatasını telafi etmek için mulakat verip, skandal yaratıyor. Peşmengelerle işbirliği çağırımıza 'Böyle birşey olmaz. Barzani'yi yaşatmazlar' diyor. Sen bu sözünle kimi tehdit ediyorsun? Kime yol gösteriyorsun. Kime akıl veriyorsun. Böyle düşüncesizlik, patavatsızlık olur mu? Bugüne kadar biz bunlardan bir çözüm önerisi almadık."

KILIÇDAROĞLU'NUN ERDOĞAN'I KIZDIRAN SÖZLERİ

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'ndeki makamında, Milliyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Devecioğlu ile Milliyet yazarları Mehmet Tezkan ve Derya Sazak'ın sorularını yanıtlamıştı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü, "Ne oldu da fırsattan intikama geldin" sözleriyle eleştiren Kılıçdaroğlu, sorunun çözümü için CHP'nin ortaya attığı, "TBMM'de komisyon ve akil adamlar heyeti" önerilerini yinelemişti.

BARZANİ'Yİ YAŞATMAZLAR

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın, Kuzey Irak yönetimiyle görüşmeleri sonrasında peşmergelerle operasyon yapılabileceği yönündeki açıklamalarına, "Kimse öyle bir hayale kapılmasın. Barzani'yi orada yaşatmazlar" karşılığını vermişti.