BIST 8.984
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,96
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP o ahlaksızın peşinde

CHP’nin 12 Meclis üyesi bulunmasına karşın CHP’li adaya 11 oy çıkarak, başkanlığın AKP’ye kaptırılması partiyi karıştırdı.

Abone ol

CHP'de herkes AK Partili adaya oy veren meclis üyesinin peşinde. Şok gelişme sonrası soluğu Gemlik'te alan CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, ilginç olayla ilgili "Yaşananlar kitaplara konu olur. Siyasi ahlaksızlığın doruk noktası burada yaşanıyor" ifadelerini kullandı.

CHP’nin Gemlik Belediye Başkanı Fatih Güler’in görevden alınmasıyla başlayan süreç, ilginç olayların yaşanmasına neden oldu. Gemlik'te yaşanan ilginç gelişmeler Mart ayında başladı. İçişleri Bakanlığı, Gemlik Cumhuriyet Savcılığı’nca hakkında yürütülen soruşturmayı gerekçe göstererek CHP’li Fatih Güler’i görevden aldı. Güler ve 2 başkanvekili oy kullanamadığı için CHP azınlığa düştü ve Mart ayındaki seçimlerde Gemlik Belediye Başkanlığı’na AKP’li Belediye Meclis Üyesi Refik Yılmaz seçildi. Ancak CHP’liler buna itiraz etti ve 3 üyenin oy kullanabileceğini belirtti. 10 aylık tartışmanın ardından seçimler yenilendi.

ÖRGÜT KARIŞTI

Gemlik Belediyesi Meclisi’nde CHP’nin 12, AKP’nin 10, MHP’nin 2 ve AKP’ye yakınlığı ile bilinen de bir bağımsız üye bulunuyor. İlk 3 turda seçimlerde CHP’ye 12, AKP’ye 11 oy çıktı. İlk 3 turda çoğunluk arandığından, yani 13 oy gerektiğinden başkan seçilemedi. En yüksek oyu alan ismin kazanacağı 4. turda ilginç bir gelişme yaşandı. MHP grubunun 2 üyesi, şaibe olmaması ve yanlış anlaşılmaması için oylamaya katılmadı. 23 Meclis üyesi oy kullandı. 12 oyu alıp CHP’li ismin koltuğa oturması beklenirken, CHP’ye 11, AKP’ye 12 oy çıktı ve AKP’li Refik Yılmaz yeniden başkan oldu; CHP Gemlik örgütü karıştı, 20 istifa geldi.

HERKES MERAK EDİYOR

Yaşananlar üzerine CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Gemlik’e gitti. VATAN’ın sorularını yanıtlayan Erdemir, “Yaşananlar kitaplara konu olur. Siyasi ahlaksızlığın doruk noktası burada yaşanıyor. Bütün ilçe oyunu satan kişiyi merak ediyor. Süreci çok yakından takip ediyorum. Belediye meclis üyelerinin para karşılığı, tehdit karşılığı transfer olduğunu duydum. Seçimler öncesi bir sıkıntı yaşanmaması için Gemlik CHP grubuyla bir toplantı yaptık. 12 üyemiz de tek yürek olduklarını ifade etti, herhangi bir sıkıntı yoktu. CHP Gemlik grubu olarak kararımızı aldık ve Necdet Ersoy ismi üzerinde anlaştık. Ama ne olduysa son turda 11 oy çıktı. Satın alınmış olsanız bile ‘istifa ediyorum, gidiyorum’ demeniz gerekir, ‘bağımsız olacağım’ denilebilir. Önceki dönemde bir üye AKP’ye geçti. Sonra duyduk ki, 50 bin TL ve dükkan almış. 3 gün, 12 saat, tek tek görüştük. Her türlü garantiyi verdik, ‘ayrılın’ dedik. CHP’li olmayan kişinin, diğer 11 kişiye de zarar vereceğini anlattık. Yaşananların siyasi ahlaksızlık olduğunu söyledim. El Kaide’nin ‘Uyuyan Hücre yöntemi’ vardır, aynı o durum. Rakibin içine yerleştirirsiniz, gerek görüldüğü ana kadar gizlenir. Gün geldiğinde harekete geçer ve ne yapacaksa yapar. Bizim içimizde de 1 kişilik uyuyan hücre var. Onu CHP’de istemiyoruz. Seçim öncesi 12 meclis üyemizden pek çoğu aranmış AKP’liler tarafından. Her şeyden önce etik bir durum değil. Meclis üyelerimize bazı tekliflerde bulunulmuş. Tespit edip somutlaştırınca açıklayacağım. 12 Meclis üyemizin hepsi zan altında. Bazılarının çocukları ‘Baba o sen misin’ diye soruyormuş. Kahveye gidemeyen belediye meclis üyeleri var, o bir kişi yüzünden. Gemlik’te yüzlerce vatandaşla konuştum. Hiç kimse siyasete güvenmiyor. Siyaset Gemlik’te çok yıprandı.”

20 KİŞİ İSTİFA ETTİ

CHP Gemlik İlçe Teşkilatı’nda büyük bir kaos yaşanırken, istifalar da art arda geldi. CHP Gemlik İlçe Teşkilatı’na üye 20 partili dün istifa etti. CHP’den ayrılanların başında, bir dönem ilçe başkanlığını yürüten Ayten Çipli de yer aldı.