BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

CHP-MHPye karşı AKYOL

AK Parti'ye karşı CHP-MHP birlikteliğinin fırına sürülmesi, AKYOL'u gündeme getirdi.

Abone ol

Akşam Gazetesi yazarı İsmail Küçükkaya, Ankara kulislerinde konuşulan o senaryoyu taşıdı..

Küçükkaya, "MHP kongresinden sonra 'CHP'yle MHP'yi birbirine yakıştıran' yorumlar arttı. Gazetelerde Baykal'ın Bahçeli'ye övgüleri manşete taşınıyor. CHP ile MHP arasında benzerlikler artıyor. MHP merkeze doğru ilerlemeye, CHP sağa doğru kaymaya çalışıyor. Herhalde ortada bir yerde buluşacaklar. Ortak söylem ve muhalefet anlayışında şimdiden konsensusu sağladılar" yorumunda bulunduktan sonra, şu senaryoyu gündeme getirdi.

Karşı blokta ise AKP ve DYP var. Her ne kadar Mehmet Ağar, 'biz tek başına iktidara geleceğiz' dese de siyasi söylem üzerinden, demokrat-muhafazakar tabana seslenen bir politika oluşmuş durumda. Mehmet Ağar'ın son dönem çıkışları, Tayyip Erdoğan'ın demokrat duruşunda ortaya çıkan boşluğu doldurmaya yöneliktir. AKP'nin muhafazakar-demokrat yaklaşımındaki kırılmışlık hedefleniyor.

Kırat tabanı da AKP'ye soğuk değildir. Böylece karşımızda 'isimlendirmeleri yapılmamış ikili bir siyasi blok' oluşmaktadır. Hesaba katılmıyor ama, Mehmet Ağar, son aylardaki politikalarıyla muhtemel rakibi Erkan Mumcu'nun elinden büyük bir kozunu almış durumdadır.

Yazının tamamı için