BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

ÇAYKUR eleman alıyor

ÇAYKUR iş gücünün karşılanması amacıyla eleman alıyor. Açıklama Genel Müdür'den geldi

Abone ol

ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, gelecek yıl gerçekleştirecekleri bin 500 geçici mevsimlik işçi alımı için çalışmalara başladıklarını bildirdi. Yüce, yazılı açıklama yaptı:

''ÇAYKUR'un ihtiyaç duyduğu iş gücünün karşılanması mecburiyet haline gelmiştir. Gelecek yıl gerçekleştireceğimiz bin 500 geçici mevsimlik işçi alımı için çalışmalara başladık. Alınacak işçilerin 500'ünün endüstri meslek ve benzeri teknik lise, 500'ünün lise ve dengi okul, 500'ünün ise meslek yüksek okulu çay eksperliği bölümü mezunu olmasını planlıyoruz.'' Yüce, işçi alımı çalışmaları için komisyon oluşturulacağına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

''Oluşturulacak komisyon işçi alımı şartlarını tespit edecek. Bu doğrultuda İşçi Bulma Kurumu ile protokol imzalanacak. Personel alımı, noter huzurunda kura sistemi ile yapılacaktır. Önümüzdeki yıl yeniden üretime geçecek Artvin'deki Muratlı Çay Fabrikası ve Hemşin ilçesinde yapılması planlanan yeni çay fabrikasının da devreye girmesi ile yeni iş gücü ihtiyacı doğacaktır. İhtiyacın karşılanabilmesi için ilerleyen yıllarda yaklaşık bin vasıfsız işçi alımı daha gerçekleştirilebilir.''