BIST 10.003
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.438,76
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP, MHP ve İşçi Partisi ittifakı iddiası!

Cumhuriyet gazetesinde yer alan iddiaya göre seçimlerde CHP, İşçi Partisi ve MHP ittifakı için Kılıçdaroğlu'nun kapısı çalınmış.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Yerel seçim yakınlaştıkça ittifak iddialarının ardı arkası kesilmiyor. CHP ve MHP'nin seçimde ittifak yapacağı iddialarından sonra en net iddialardan biri de İşçi Partisi'nden geldi. Bu iddiaya göre CHP ve İşçi Partisi'nin yerel seçimde MHP ile işbirliğine gitmesi masaya yatırılmış ancak buna Kılıçdaroğlu sıcak bakmamış.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Utku Çakırözer, 3 Ağustos tarihinde İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na biz ziyaret gerçekleştirildiğini yazdı.

Özbey ile görüşen Çakırözer yazısında bu toplantıda CHP-MHP-İP'in yerel seçimler ve sonrasında cumhurbaşkanlığı seçimi için ittifak senaryosunun görüşüldüğünü ve bu öneriye  “Milli Hükümet ya da Atatürk Devrimleri Hükümeti Planı” adının verildiğini yazdı.

Çakırözer'in yazısına göre konuşulan senaryolar ve çekinceler özetle şöyle:

-Üç parti liderinin yanyana açıklama yapması beklenmiyor ancak çatı kuruluşun CHP olması amaçlanıyor.
 
-CHP lideri Kılıçdaroğlu bu öneriye açıkça 'hayır' dememiş ancak bunun seçim ittifakı olarak yansıtılmaması gerektiğini söylemiş. Kılıçdaroğlu'nun 3 çekincesi olduğu ve bu çekincelerinin başında cephe tipi bir bloklaşmanın AK Parti'yi alternatifsizleştirmesi yer alıyor.

-Bir diğer çekince ise MHP'nin ittifak konusunda 'güvenilmez' oluşu. Kılıçdaroğlu'nun MHP için “AKP’ye can simidi, stepne oluyorlar” değerlendirmesi yaptığı iddia edildi.