BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.433,01
HABER /  DÜNYA

Sınır ihlali yapan Suriyeli, iki Türk otomobiline ateş açtı

Kilis’te, sınıra yakın bölgeye Suriyeli sığınmacıları götüren ticari taksi şoförü ile tarlada çalışan bir vatandaşa ait otomobile ateş açan ...

Abone ol

Kilis’te, sınıra yakın bölgeye Suriyeli sığınmacıları götüren ticari taksi şoförü ile tarlada çalışan bir vatandaşa ait otomobile ateş açan silahlı Suriyeli, daha sonra sınırdan ülkesine geçti.
Edinilen bilgiye göre, Mansur A., 79 T 006 plakalı otomobiliyle kent merkezinden aldığı Suriyeli yolcusunu Türkiye-Suriye sınırına 500 metre mesafede indirdi. Bu esnada Suriye’den sınır ihlali yaparak gelen silahlı bir kişi, iddiaya göre “Bunları niye buraya getiriyorsunuz” diyerek otomobile ateş açtı. Olayı gören ve tarlada çalışan Halit Ö.’nün kendi aracına yönelmesi üzerine Suriyeli şahıs, 79 DE 206 plakalı otomobile de ateş açtı. Halit Ö. olay yerinden lastikleri patlamış halde uzaklaşırken, Suriyeli şahıs da hiçbir şey olmamış gibi uzun namlulu silahını omzuna takarak sınırdan Suriye’ye geçti.
Taksici Mansur A., kent merkezinden Suriyeli yolcuları aldığını belirterek, “Sınıra yaklaştığımda beni buraya Suriyeli yolcu getirdi. Sınıra 500 metre mesafe olan bir yerde Suriyelileri indirdim. Sınıra doğru Suriyelilerin ilerlemesi başladı. Bu esnada sınırdan geçen 2 Suriyeli, Kalaşnikoflu kişi, ‘bunları buraya niye getirdin’ diye sordular. Ben ‘ticari taksiciyim ekmeğimi bundan kazanıyorum’ dedim. Suriyelilere ateş açarak yanımıza kovaladılar. Sınır ihlali yaparak yanımıza kadar gelip bizim araca ateş açtılar. Üstelik Türk topraklarına gelerek. Diğer ateş açtıkları arkadaş da burada tarlada çalışıyordu, onun arabasına da ateş açtılar” diye konuştu.
Halit Ö ise olayı şöyle anlattı: “Suriyeli muhalif askerler, ‘bana gel seni Suriye’ye götüreceğim’ dedi. Telden mayınlı alandan götüreceğini ifade etti, ama ben dilinden anlamıyorum. Arabamın tekerine ateş açtı. Lastiğim patladı baktım bana doğru sıkıyor ben yattım, mermi kaputa değdi. Ben kendi arazimde çalışıyorum, her zaman buraya silahlı bir şekilde geliyorlar. Çocuklarımı tarlama getiremiyorum, can güvenliğimiz yok” dedi.
Öte yandan, Suriyeli silahlı muhaliflerin sınırdan geçen Suriyelilerden para aldığı, vermeyenleri geçirmediği ileri sürüldü.
(İHA)