BIST 10.320
DOLAR 32,23
EURO 35,15
ALTIN 2.469,65
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP merkezinde hareketli saatler

Komutanlar emekliliğini istedi Ankara karıştı. CHP kurmayları gelişmeleri değerlendirmek üzere toplandı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde bazı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri ile görüşüyor. 

Komutanların istifası sonrası hükümeti eleştiren CHP'de Genel Merkez'de hareketli saatler yaşanıyor. Şok gelişme sonrası soluğu Ankara'da alan Kılıçdaroğlu, bir dizi görüşmeler yapıyor.

Alınan bilgiye göre, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının emekliliklerini istemelerinin ardından, dün tatilini yarıda keserek Ankara'ya dönen Kılıçdaroğlu, sabah saatlerinde geldiği parti genel merkezinde çalışmalarına başladı.

MYK TOPLANABİLİR

Kılıçdaroğlu'nun yaşanan gelişmeleri partide bulunan bazı MYK üyeleri ile değerlendirdiği belirtilirken, ilerleyen saatlerde bir MYK toplantısının da düzenlenebileceği bildirildi.

Gün içinde konu ile ilgili CHP'den bir açıklanma yapılması da bekleniyor.

İKTİDAR HUKUK TANIMIYOR

Bilindiği gibi dün CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin krizden hükümeti sorumlu tutmuş ve iktidarı kural tanımazlıkla suçlamıştı:

"Doğrusu bu hoş bir manzara değildir. Cumhuriyet tarihinde ilk kez yaşanan bir manzara. Bizim bildiğimiz terfiler kuralar ve hukuk sistemi içinde belirlenir. Ama ne yazık ki Türkiye'de demokrasi halen oturmuş değildir. Ne zaman terfi dönemi olsa bu sıkıntılar yaşanıyor. Benim gördüğüm manzara, iktidarın yine hukuk ve kural tanımaz tavrı devam ediyor. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanının açıklama yapmasını beliyoruz."