BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.442,01
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP lideri Kılıçdaroğlu tuzağı anlattı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu'nda bütçe hakkında konuşuyor. Türkiye'de vergi dağılımıyla ilgili büyük sorunlar olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, orta gelir tuzağına dikkat çekti.

Abone ol

TBMM'deki bütçe maratonu başladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de gelir dağılımındaki adaletsizlik yaşandığını söyledi. Kılıçdaroğlu, hükümetin Türkiye bütçesini faiz lobisine kurban ettiğini iddia etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşuyor. Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

"Davutoğlu'ndan iki soruya net cevap bekliyorum. Birincisi, ben vergi ödüyorum, siz de ödüyorsunuz. Ben vergisini ödeyen bir vatandaş olarak o sarayın maliyetini öğrenmek istiyorum. İki, ben önemli mevkilerde bulunan kişilerin Türkiye'nin çıkarlarını korumaları gerektiğini söylüyorum. Şimdiki Cumhurbaşkanı, Libya'ya gitti. Kaddafi, insan hakları ödülü verdi. Ayrıca 250 bin dolar verdi. Şehitlerin, gazilerind erneklerine vereceğini söyledi. Şimdi bu paranın hangi derneğe bağışlandığını ben öğrenmek istiyorum.

Siz güzel tablolar çiziyorsunuz. Ama bizim görevimiz var. Biz doğruları söylemek zorundayız. Orta vadeli plan yapıyorsunuz. Bir hükümet planı hedeflerini tutturmak için yapar. 2012'de yüzde 23 saptınız. 2013'te yüzde 48, 2014'te yüzde 63, 2015'te yüzde 76 saptınız... Bana söyler misiniz? Gerçekten bunlar Türkiye'yi mi yönetiyor. Başka bir ülkede olsa istifa gelir.

Büyüme diyorlar... Ama biz büyümeyi nasıl ölçeriz. Biz büyümeyi bizimle aynı konumda olan ülkelerle ölçeriz.

İşsizlik... Buraya çıkan hatiplerden hangisi işsizlikle mücadele edeceğini söyledi?"