BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.389,84
HABER /  POLİTİKA

CHP Konya milletvekili öldü

CHP Konya Milletvekili Nezir Büyükcengiz Konya'nın Güneysınır ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Abone ol

CHP Konya milletvekili Nezir Büyükcengiz, Konya'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, seçim bölgesinde bayram ziyaretlerinde bulunan Nezir Büyükcengiz'in de içinde bulunduğu araç, Konya'nın Güneysınır ilçesi Aydoğmuş köyü yakınlarında trafik kazası geçirdi.

CHP Konya İl Teşkilatı Sekreteri Ali Alp'in kullandığı 06 VRF 88 plakalı otomobilin, Konya'nın Güneysınır ilçesine bağlı Aydoğmuş beldesi yakınlarında bir virajda yoldan çıkarak devrildiği belirlendi. Kazada, araç içinde CHP Konya Milletvekili Nezir Büyükcengiz ile Ali Alp'in yanı sıra CHP İl Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri İmdat Şen ve İbrahim Çınar'ın da bulunduğu öğrenildi. Olay yerinde hayatını kaybeden Büyükcengiz ile Alp'in cenazeleri, Güneysınır Vali İhsan Dede Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazada yaralanan İmdat Şen ve İbrahim Çınar'ın hayati tehlikelerinin bulunmadığı ve tedavilerine aynı hastanede devam edildiği bildirildi.

Büyükcengiz'in ölümüyle TBMM'deki sandalye sayısı şöyle oldu:

Adalet ve Kalkınma Partisi : 354
Cumhuriyet Halk Partisi : 153
Anavatan Partisi : 21
Doğru Yol Partisi : 4
Halkın Yükselişi Partisi : 1
Sosyal Demokrat Halk Partisi : 1
Genç Parti : 1
Bağımsız : 9
Boş : 6
Toplam : 550

BÜYÜKCENGİZ'İN ÖZGEÇMİŞİ
Nezir Büyükcengiz, 1951 yılında Konya Sarayönü'nde doğdu. Ortaokulu bitiren Büyükcengiz, bir süre ticaret yaptı. Siyasete atılan Büyükcengiz, Sarayönü Belediye Başkanlığının yanı sıra Konya Belediyeler Birliği Başkanlığında da bulundu. CHP Konya Milletvekili olarak 20. Dönem'de TBMM'ye giren Büyükcengiz, 22. Dönem'de de bu partiden Konya milletvekili seçildi. Nezir Büyükcengiz, evli ve 4 çocuk babasıydı.