BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP İstanbul'da sosyete krizi mi?

CHP İstanbul İl Başkanı İlseven'in yönetime getirdiği bazı isimlerin krize yol açtığı iddia ediliyor.

Abone ol

CHP İstanbul İl Başkanlığı'na tartışmalı bir şekilde atanan eski Doğan Holding CEO'su Nebil İlseven'in kendisini bu koltuğa oturtan örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'le karşı karşıya geldiği iddia ediliyor.

SOSYETE VETOSU

Zaman gazetesinden Hüseyin Keleş'in haberine göre, kendi hazırladığı il yönetim kurulu listesini genel merkeze gönderen İlseven, tırpanla karşılaştı. Bazı isimler, 'sosyete' diye tabir edilen ya da tabana uzak kişiler olduğu gerekçesiyle kabul görmedi. Bunun yerine, genel merkezden atama yapıldı.

İSTİFA RESTİ

İddiaya göre, İlseven bu nedenle Gürsel Tekin'e istifa resti çekti ve bu yönetimle uyum içerisinde çalışamayacağını söyledi.

Atanan yeni yönetimde en çok dikkat çeken isim, eski Orhanlı Belediye Başkanı Cemil Ekşi. ANAP kökenli bir siyasetçi olan Ekşi, yolsuzluk gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından iki defa görevden alınmıştı. Hakkında, orman arazilerini imara açmak, su havzalarında yapılaşmaya izin vermek, aralarında yakınlarının da olduğu birçok kişiye akaryakıt istasyonu alanı tahsis etmek gibi birçok iddia mevcut.