BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,11
ALTIN 2.326,23
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

CHP İstanbul adayı kulislere düştü Kılıçdaroğlu'nun gönlündeki isim

CHP İstanbul adayı kim olacak sorusuna yanıt aranırken, kulislere düşen isim belli oldu. Yerel seçimler yaklaşırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul adaylığı için gönlünden geçen ismin Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğu açıklandı.

Abone ol

CHP'nin İstanbul adayının kim olacağı merak konusuydu. İşte düğüm çözüldü gibi. CNN TÜRK muhabiri Ünal Kaya'nın verdiği bilgilere göre; İstanbul adaylığı için ibre tamamen Ekrem İmamoğlu'na dönmüş durumda. Kaya, CNN Türk ekranlarında edindiği kulis bilgileri şöyle paylaştı:

AK PARTİ VE MHP TABANINA DOKUNABİLECEK ADAY PROFİLİ
"Bu başlı başına CHP'nin vereceği bir karar olmayacak çünkü ittifak arayışları var. İYİ Parti ve İstanbul bağlamında HDP ile de görüşmeler var. Bu iki partinin de oyunu alabilecek aynı zamanda AK Parti ve MHP tabanına dokunabilecek bir aday profili üzerinde duruyor CHP yönetimi. Bu durumda da Kılıçdaroğlu'nun aklındaki ismin Ekrem İmamoğlu olduğu ifade edildi. Artık Muharrem İnce, Akif Hamzaçebi, Gürsel Tekin seçeneğinden çok İmamoğlu'na ağırlık verildiği belirtiliyor.

CHP, perşembe günü 300 adayı açıklayacak, o adaylar arasında İstanbul, Ankara, İzmir olmayacak hatta Antalya, Mersin ve Adana'yı da beklemiyoruz. Bunun yerine Eskişehir, Hatay gibi illeri göreceğiz. "